Bosszúból tervezhetett iskolai lövöldözést a tizenhét éves miskolci fiú

Ha tisztában volt cselekménye súlyával és következményeivel, akkor egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Magyar Nemzet
Forrás: Hír TV2023. 04. 11. 18:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bosszút akart állni, ezért tervezett iskolai mészárlást az a miskolci fiú, akit a Terrorelhárítási Központ fogott el – derült ki a Hír TV Radar című műsorából. Lichy József ügyvéd az adásban elmondta, hogy fajsúlyos dolgokat írt Levente, így a rendőrségnek nem volt más lehetőségük, el kellett fogni. A fiatal ugyanis azt tervezte, hogy fegyvert szerez, és volt általános iskolájában végez ötven hét év körüli diákkal. Lichy József nemrégen másfél órát beszélgetett a fiúval, akit kora miatt intézetben helyeztek letartóztatásba, a gyanú emberölés előkészülete.

Azonban az ügyvédnek is ígéretet tett Levente, hogy felhagy a korábbi tervével, és nem foglalkozik az iskolai mészárlás gondolatával.

– Az indítékra egyértelműen azt mondta, hogy a bosszú. Most hogy kiken vagy miken kell neki bosszút állni, ezt nem fejtegettük, nem boncolgattuk, gondolom a pszichológussal meg a pszichiáterrel ezt majd megteszik, de én úgy éreztem, mintha a világon kellene bosszút állni, valójában – mondta Lichy József. Hozzáfűzte: nagy kérdés lesz, hogy az emberölés előkészülete ügyfele esetében milyen stádiumban volt.

Mint kiderült, a fiú az intézetben öngyilkosságot kísérelt meg, azonban a gyors segítségnek köszönhetően túlélte. Szakértő vizsgálja majd Levente beszámíthatóságát, ha tisztában volt cselekménye súlyával és következményeivel, akkor egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Ahogy arról lapunk beszámolt, külföldről érkezett a jelzés, hogy egy online közösségi oldalon emberölésről írt egy magyarországi felhasználó. A Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ (NEBEK) Interpol Irodája értesítette március 29-én a Nemzeti Nyomozó Irodát (NNI). Az NNI nyomozói átadták a kapott információkat a Terrorelhárítási Központnak (TEK), amelynek munkatársai azon dolgoztak, hogy minél előbb beazonosítsák a felhasználót és rajtaüssenek. Ezek után a TEK műveleti egysége március 30-án este fogta el miskolci otthonában a fiatalkorút, akit Budapestre történő szállítását követően még az éjszaka folyamán gyanúsítottként hallgattak ki a KR NNI erőszakos bűncselekmények elleni nyomozói.

Borítókép: A lövöldözésre készülő fiatal elfogását személyesen a TEK főigazgatója vezette (Forrás: TEK)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.