Deutsch Tamás: Ismét egy gyurcsányi őszödi beszéddel van dolgunk

Gyurcsány Ferenc nyilvánosan is beismerte az elmúlt héten egy rádióinterjúban, hogy az Európai Bizottsággal együtt a teljes magyar dollárbaloldal hosszú éveken keresztül nyilvánvalóan hazudott abban a kérdésben, hogy Magyarországgal kapcsolatban az európai uniós intézményeknek bármiféle jogi problémái lennének – közölte Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője, aki szerint valójában politikai okokból támadják Magyarországot.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 04. 13:13
DEUTSCH Tamás
Strasbourg, 2019. július 16. Deutsch Tamás, a FIDESZ-KDNP képviselõje az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke nyilvánosan beismerte, hogy hazugság az az állítás a részükről és az Európai Bizottság részéről is, hogy az Európai Uniónak jogi problémái lennének Magyarországgal kapcsolatban, illetve hogy jogi problémák miatt tartanák vissza a Magyarországnak jogszerűen járó európai uniós fejlesztési forrásokat évek óta – közölte Deutsch Tamás kormánypárti politikus kedden a jászberényi Déryné Rendezvényházban a helyi Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium Európa-napján tartott előadása utáni sajtótájékoztatón. 

Kiemelte, hogy a valóság ezzel szemben az a „gyurcsányi beismerés”, hogy az Európai Bizottsággal közösen a magyar dollárbaloldal politikai okokból támadja Magyarországot. Hozzátette, hogy a magyar dollárbaloldal európai parlamenti képviselői és a magyar közéletben szerepet vállaló képviselői nyilvánvalóan politikai, hatalmi céloktól vezetve „áskálódnak a saját hazájuk ellen”.

A politikus idézte Gyurcsány Ferencet, aki a beismerést jelentő rádióinterjúban kifejtette, hogy „valójában az unió azt mondta, hogy akkor kaptok pénzt, mármint Magyarország, ha fölszámoljátok a NER-t”. Deutsch Tamás úgy látja, hogy ez a politikai követelés jogi köntösbe van öltöztetve.

Beszélt arról is, hogy Gyurcsány Ferenc nyilvános beismerése azt jelenti, „ismét egy gyurcsányi őszödi beszéddel van dolgunk”. Kifejtette, a nyilvános beismerés letagadhatatlanná teszi, hogy évek óta azoknak van igazuk, akik azt állítják, hogy a magyar dollárbaloldal minden energiáját azért mozgósítja, hogy a saját hazája ellen dolgozzon. A dollárbaloldal lelepleződése szerinte azt jelenti, hogy azoknak van igazuk, akik azt mondják, hogy semmiféle megalapozott jogi problémája az Európai Uniónak nincsen Magyarországgal kapcsolatban, kizárólag politikai okokból tartják vissza a „jog szerint nekünk járó pénzt”.

Közölte továbbá, a gyurcsányi beismerés azt is jelenti, hogy aktív szerepet vállaltak a dollárbaloldal politikusai azért, hogy ilyen durva támadások érjék Magyarországot. Szavai szerint ez nem feltételezés. Ebben az újabb „őszödi beszédében” Gyurcsány Ferenc szó szerint úgy fogalmazott „igen, dolgoztunk azért, hogy az Európai Unió olyan feltételeket támasszon, amelyek lebontják, de legalább meggyengítik az orbáni rendszert” – idézte a Demokratikus Koalíció (DK) elnökét.

Deutsch Tamás kitért arra, hogy tegnap emlékezhettek az egy évvel ezelőtti magyar országgyűlési választásra. A magyar polgárok akkor azt az egyértelmű demokratikus döntést hozták, hogy ismét „elzavarják a dollárbaloldalt”, kétharmadnál is nagyobb felhatalmazást adnak a Fidesznek és a KDNP-nek – mondta. A magyar polgároknak ezt a demokratikus döntését sem az Európai Unió intézményei, sem a baloldal képviselői nem tudják tudomásul venni, és egymással együttműködve, politikai okokból azért támadják Magyarországot, hogy a magyar polgároknak a magyar parlamenti választáson hozott demokratikus akaratnyilvánítását felülírják – közölte, hozzátéve:

 „ez egyszerűen példátlan, ez egyszerűen szégyenteljes eljárás”.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta: a „gyurcsányi beismerés” számtalan kérdést vet fel, ezeket a kérdéseket a következő napokban a lehető legalaposabban tisztázni kell.

Borítókép: Deutsch Tamás (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.