Durva kettős mérce a Márki-Zay vezette Hódmezővásárhelyen

Saját céljaikra ingyenesen használták a köztulajdont, a kórháznak ugyanazért fizetnie kellett.

2023. 04. 15. 10:45
20220316 Dunakeszi Márki-Zay Péter, az ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje lakossági fórumot tart. Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb visszaélésre bukkant a Promenad24.hu a Márki-Zay Péter vezette Hódmezővásárhelyen, mégpedig arra, hogy a polgármester és politikai szövetségesei korábban hetekig használták a helyi Kossuth teret úgy, hogy egyetlen forint közterület-használati díjat sem fizettek ki – mindez az internetes portál által benyújtott közérdekű adatigénylésére adott válaszokból derült ki. Feltették a kérdést: „No, mit gondolnak, hányszor fizetett közterület-használati díjat az önkormányzatnak a polgármester, az őt támogató civil szervezetek (Tiszta Vásárhelyért Egyesület, Vásárhely Jövőjéért Egyesület), netán a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) 2018. február 25-e óta?” Minderre a választ is megadták: egyetlenegyszer sem.

Márki-Zay Péterék újabb kínos ügybe keveredtek Fotó: Máté Krisztián

A Promenad24.hu rámutatott arra, ha az önkormányzat elfelejt, nem mer, netán parancsra nem tud közterület-használati díjat kérni a polgármester vagy a hozzá közel álló civil szervezetek megmozdulásainál, az véleményük szerint visszaélés.

– Különösen annak fényében visszás az ingyenes területhasználat, hogy a város egészségügyi intézményétől öt számjegyű összeget követeltek azért, hogy négy órán keresztül egy ingyenes, fontos szolgáltatást tudjanak nyújtani a vásárhelyieknek a boldogság világnapján – emelték ki. Hozzátették: annak ellenére komoly összeget kértek tőlük, hogy a Kossuth tér hatalmas és többnyire kong az ürességtől.

A hódmezővásárhelyi önkormányzat a korábbi ingyenes területhasználat kapcsán a gyülekezési jogra hivatkozott.

2021. augusztus 23. és 2021. október 17. közötti időszakban egyetlenegy személy vagy szervezet sem nyújtott be Hódmezővásárhely Kossuth terére vonatkozó közterület-használati engedély iránti kérelmet. Ebben az időszakban a közterületeken a polgárok szabadon gyülekezhettek a gyülekezési jog alapján

– írta a Promenad24.hu kérdésére a városháza.

A portál azonban egyértelművé tette, hogy a közterület-használati díjnak semmi köze sincs a gyülekezési joghoz, különösen úgy nem, hogy a közterületen, ráadásul a város főterén saját standot, sátrat állít fel valaki, s hetekig ott is tartja.

Az ellenzéki előválasztás ráadásul nem a választási törvényben meghatározott eljárás, hivatalos esemény, hanem a baloldali pártok és a csatolt civil szervezetek, így Márki-Zay MMM-jének magánjellegű kampányakciója, ki- és beszavazó show-ja volt

– mutattak rá.

Cseri Tamás fideszes önkormányzati képviselő a Magyar Nemzet érdeklődésére azt mondta: ezek az esetek is azt mutatják, hogy Márki-Zay Péter nem a vásárhelyiek, hanem a saját embereinek érdekeit nézi. – Márki-Zay Péter polgármester és a barátai a köztulajdont ingyenesen használhatják, kényük-kedvük szerint a saját, privát céljaikra, másnak viszont fizetnie kell érte. Ez súlyos és tisztességtelen visszaélés – hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.