Egy rendőrt is elütött majdnem az ámokfutó autós, aki fellebbezett a végzés ellen

A bíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki múlt pénteken menekülés közben majdnem elgázolt egy rendőrt – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 04. 03. 12:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt írták, hogy a hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntette miatt kihallgatott, 33 éves hevesi férfi március 31-én eltiltás hatálya alatt vezette gépkocsiját, amellyel nem állt meg egy stoptáblánál. A kereszteződésben álló rendőrök üldözőbe vették az autót, és fényjelzéssel jelezték a sofőrnek, hogy álljon meg. 

A férfi azonban továbbhajtott a 3-as főúton, majd letért és a bicikliúton haladt tovább. A rendőrök a járművet megközelítve újra fény- és hangjelzést adtak, valamint hangosbeszélőn szólították fel megállásra a sofőrt, ő azonban továbbra sem tett ennek eleget. 

Autójával letért a búzaföldre, majd visszafordult a 3-as főút felé. Az eljáró rendőrök ekkor leállították szolgálati gépjárművüket, majd láthatósági mellényt viselve kiléptek a főút ellentétes irányú forgalmi sávjaiba, ahol egyikük megállította a forgalmat, míg a másik karjelzéssel próbálta megállítani a közeledő férfit. 

 

A sofőr nagy sebességgel haladt tovább, áttért a szemközti forgalmi sávba, ezért az egyik járőrnek el kellett ugrania, hogy elkerülje a balesetet. Az elkövető rövid ideig a menetiránnyal ellentétes forgalmi sávban haladt, majd visszatért a saját sávjába és menekült tovább. 

A többszörösen büntetett előéletű férfi – aki három felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll – cselekményével erőszakkal akadályozta a rendőri intézkedést, és szándékosan közvetlen veszélynek tette ki a rendőrök életét, testi épségét, ezért az ügyészség elrendelte az őrizetét – áll a közleményben. 

A bíróság a nyomozó ügyészség indítványával mindenben egyetértve – a szökés, az elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélyére figyelemmel – egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. 

A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be – közölte az ügyészség.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.