„Ez már régen nem a szabadságról szól”

A Fidesz-frakció szerint egy gyorsan terjedő nemzetközi irányzat nagy erőket mozgat meg az evidenciák megkérdőjelezésére.

Magyar Nemzet
2023. 04. 19. 18:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy gyorsan terjedő nemzetközi irányzat nagy erőket mozgat meg az evidenciák megkérdőjelezésére, itt is ez érhető tetten

− reagált lapunk megkeresésére a Fidesz-frakció arra az ENSZ-jelentésre, amely a felnőttek és kiskorúak közötti szex dekriminalizálását is szorgalmazza, amennyiben a kiskorúak beleegyeznek a közösülésbe.

 A Fidesz-frakció szerint ez már régen nem a szabadságról szól, amit javasolnak, az messze túl van a vörös vonalon. Kiemelik:

Az államnak igenis meg kell védenie a gyermekeket, ezért is alkottuk meg a lehető legszigorúbb jogszabályokat a pedofilokkal szemben. Ennek része, hogy a létrehoztunk egy név szerint kereshető pedofil-nyilvántartást, jelentősen szigorítottuk a büntető törvénykönyvet, számos munkakörből kitiltottuk a pedofilokat és kizártuk a feltételes szabadságra bocsátást a minősített esetekben. A gyerekek védelméből nem engedünk.

Mint arról írtunk, az ENSZ égisze alá tartozó Jogászok Nemzetközi Bizottsága (ICJ), az UNAIDS és az Emberi Jogi Főbiztos Hivatala (OHCHR) által írt jelentést tettek közzé nemrégiben azzal a céllal, hogy iránymutatást adjanak a nemzetközi jogszabályok büntetőjogban való alkalmazásához. Az úgynevezett március 8-i elvek emberi jogi alapú megközelítést határoznak meg a szexszel, kábítószer-használattal, szexuális és reproduktív egészséggel, hajléktalansággal és szegénységgel kapcsolatos magatartásokat büntető törvények tekintetében. A jelentés továbbá 

a szexmunkával kapcsolatos valamennyi büntetőjogi szabályozás enyhítésére szólít fel. Ez azonban az emberkereskedőket és a bántalmazókat segíti abban, hogy büntetlenül kényszerítsenek prostitúcióra kiszolgáltatott embereket.

 

Borítókép: Illusztráció

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.