Felborult egy autó a Nagykőrösi úton, torlódnak a fővárosi utak

Oldalára borult egy autó a XVIII. kerületben. Torlódnak a reggeli csúcsforgalomban a főváros vezető utak, a csanádpalotai határátkelőnél több kilométeres sor alakult ki.

Magyar Nemzet
Forrás: Útinform, OKF2023. 04. 27. 7:19
null
Budapest, 2016. április 4. A budapesti Nagykõrösi úton telepített Véda közúti intelligens kamerának nevezett új fix traffipaxok 2016. április 4-én. Az új kamerák, amelyek április 5-én reggeltõl fognak mûködni, sebességmérés mellett - a többi között - forgalomszámlálásra és többféle szabályszegés felismerésére, dokumentálására is alkalmasak. A rendszer 160 mobil sebességmérõt, valamint az ország egész területén 365 fixtelepítésû komplex közlekedésellenõrzõ pontot (KKEP) foglal magában, 134 útszakaszon. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az erősödő forgalomban a szokásos hétköznap reggeli torlódás tapasztalható a főváros irányába, többek között

  • az M3-as autópályán az M0-s autóúti csomóponttól befelé,
  • a 10-es főúton a solymári körforgalomtól,
  • az 51-es főúton Dunaharasztinál, illetve
  • a Csepel-sziget útjain.

A magyar–román határszakaszon, az M43-as autópályán a Csanádpalota határátlépő előtt az erős tranzitforgalom miatt három kilométeres a kilépő kamionsor.

Változott a hétvégi kamiontilalom: április 30-án, vasárnap reggel hat órától este tíz óráig, majd május 1-jén, hétfőn reggel hat órától este tíz óráig lesz érvényben – ismertette az Útinform.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint árokba hajtott, majd az úttestre visszatérve oldalára borult egy személyautó Budapest XVIII. kerületében, a Nagykőrösi úton. A műszaki mentéshez kivonultak a budapesti hivatásos tűzoltók. Az érintett területen forgalomkorlátozásra figyelmeztettek.

 

Munkálatok az utakon

Több autópályaszakaszon kezdődtek burkolatfelújítási munkák. A munkaterületek előtt a forgalom- és a sebességkorlátozásokra is táblákkal hívják fel a közlekedők figyelmét.

Az M3-as autópályán Kál térségében, a Nagyfüged csomóponttól felújítják az útburkolatot a 90-es kilométertől a 101-es kilométerig. A Vásárosnamény felé vezető oldalt lezárták, az ellenkező oldal belső sávjára terelték át a forgalmat, a főváros felé pedig a külső és a leállósáv járható. Pénteken, szombaton és vasárnap két sávon is lehet majd Vásárosnamény felé autózni, Budapest irányába pedig hétköznapokon és hétvégente továbbra is két sáv lesz használható, de a Kisasszonytéri pihenőre ez idő alatt egyik oldalról sem lehet kihajtani. Alternatívaként a 106-os kilométernél a Rekettyés pihenő vagy a 87-es kilométernél a Nagyfüged pihenőhely vehető igénybe.

Az M7-es autópályán

  • Zamárdi és a Kőröshegyi völgyhíd közötti szakaszon, valamint Balatonőszöd térségében a 115-ös kilométertől a 118-as kilométerig, illetve a 130-as és a 133-as kilométer között a Letenye felé vezető oldalt lezárták. A forgalmat a Budapest felé vezető oldalra terelik át, ahol irányonként egy-egy sávon halad a forgalom.
  • A Zalakomári pihenő és a Nagykanizsa kelet csomópont között felújítják a főváros felé vezető oldalt. A járműveket átterelik az ellenkező, Letenye felé vezető oldalra, ahol irányonként egy-egy sáv járható.
  • Hídfelújítási munkákat végeznek Fonyód térségében a 151-es és a 155-ös kilométer között. A határ felé tartó oldalt lezárták, a forgalmat a Budapest felé vezető oldal belső sávjára terelik, a főváros felé tartók pedig a külső sávot használhatják.

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat, az Útinform oldalán.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.