Felháborító, hogy egy magát magyarnak valló képviselő ilyet mond

Zsigó Róbert szerint a dollárbaloldal azért dolgozik, hogy Magyarország ne kapja meg az európai uniós forrásokat.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 30. 12:26
null
Fotó: Borítókép: Zsigó Róbert (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dollárbaloldal folyamatosan azért dolgozik, hogy Magyarország ne kapja meg az európai uniós forrásokat – jelentette ki a Fidesz frakcióvezető-helyettese a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Zsigó Róbert a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselőjének, Molnár Csabának a szavaira reagálva – miszerint neki hazafias kötelessége, hogy megakadályozza az uniós pénzek Magyarországra érkezését – úgy fogalmazott: felháborító, hogy mindezt egy magát magyarnak valló képviselő mondja.

Hozzátette, néhány hete a DK egy parlamenti vitában még azt bizonygatta, hogy nem ezért dolgoznak, de Gyurcsány Ferenc is újból beismerte, az EU valójában akkor ad pénzt, ha felszámolják a NER-t.

Válaszolnia kell majd a dollárbaloldalnak arra, hogy miként dolgoztak azért, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó uniós forrásokat

hiszen a DK elnöke kétszer is elismerte, hogy így tesznek – mondta a kormánypárti politikus.

Zsigó Róbert közölte: 

Gyurcsány Ferenc saját szavai bizonyítják, hogy Magyarország ellen politikai boszorkányüldözés folyik, pusztán politikai zsarolásról van szó, „amelynek célja a nemzeti kormány meggyengítése, hogy a kormányt rábírják a békepárti álláspontjának megváltoztatására.” Jogsértő, amit az Európai Bizottság tesz, amikor a dollárbaloldallal tárgyal ebben a témában, hiszen a testület működésének alapvető szabálya, hogy pártatlanul és befolyásmentesen kell tevékenykednie 

– fogalmazott.
A fideszes politikus szégyenletes dolognak nevezte, ha a baloldaliak a saját nemzetük ellen fordulnak a hatalmi érdekeik érvényesítése érdekében. A DK elnöke ugyanis azt is elmondta egy rádióműsorban, hogy nekik ez a dolguk, hogy a nemzetük ellen dolgozzanak – tette hozzá.

A jövő évi európai parlamenti (EP-) választáson lehetőségük lesz a magyar embereknek, hogy véleményt mondjanak arról, szerintük is az-e a dolga egy magát magyarnak valló EP-képviselőnek, hogy a saját hazája ellen áskálódjon. Ebből is látszik, hogy komoly tétje van a jövő évi EP-választásnak – hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

Jelezte, a magyar kormány folyamatosan nagyon komoly tárgyalásokat folytat az Európai Bizottsággal, de 

választ várnak arra, hogy kikkel, hány alkalommal folyt titkos politikai egyeztetés.

Az is kérdés, hogy „demokratikus dolog-e elszaladni Brüsszelbe, és onnan nyomást gyakorolni Magyarországra.”

Borítókép: Zsigó Róbert (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.