Jégeső is jöhet szombaton, zivatarok veszélye miatt figyelmeztetnek több vármegyében is

Kiderült az is, hol legjobbak a feltételek zivatarok kialakulásához.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 28. 19:28
Budapest, 2019. július 28. Láncokba fejlõdõ zivatarfelhõ, vagyis szupercella a budapesti Szabadság híd felett 2019. július 28-án. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zivatarok veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki szombatra Pest, Nógrád, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyére, valamint a dunántúli vármegyékre az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Azt írják, szombatra virradó éjszaka északnyugat felől kissé már labilizálódik a légkör, hajnaltól a záporok mellett esetleg zivatar is kialakul. Hozzátették, hogy 

a Dunántúl északi és nyugati részén a legjobbak a feltételek zivatarok kialakulásához.

Közölték azt is, az északnyugatról délkelet felé gyorsan áthelyeződő zivatarokból délután, este helyenként 70 kilométer/óra feletti széllökés és jégeső is várható. A zivatarok a Dél-Dunántúlra és a Duna vonalától keletre is átterjedhetnek.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.