Kövér László szerint még viccnek is rossz, amit az amerikai sajtó állít Magyarországról

A Bloomberg szerint Magyarország beleavatkozik az Egyesült Államok belügyeibe, ám az Országgyűlés elnöke szerint ez színvonaltalan sületlenség.

Magyar Nemzet
Forrás: HírTV2023. 04. 10. 7:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyenge próbálkozás a visszavágásra – így reagált az Országgyűlés elnöke a Bayer show-ban arra, hogy az amerikai Bloomberg szerint Magyarország beleavatkozik az Egyesült Államok belügyeibe – közölte a Hír TV.

Kövér László szerint az amerikai hírportál azért állítja ezt, mert Donald Trump letartóztatását követően Orbán Viktor a közösségi oldalán kiállt az egykori amerikai elnök mellett. Az Országgyűlés elnöke kiemelte: akkor avatkoznának be az Egyesült Államok belügyeibe, ha többmilliárdos tiltott kampányfinanszírozásban vennének részt.

Akkor avatkoznánk be mi az Egyesült Államok belügyeibe, hogyha mondjuk, teszem azt, csak a nagyságrendek miatt nem forintban, hanem dollárban számolva hárommilliárd dolláros tiltott kampányfinanszírozásban vennénk részt, mondjuk Trump elnök úr leendő kampányára. Ott az amerikai–magyar diaszpórában a mikroadományokból összejönne hirtelen hárommilliárd dollár, és akkor valaki felfedezné, hogy emögött tulajdonképpen a magyar kormány állna, akkor, ha ez megtörténik, akkor, azt gondolom, hogy a Bloomberg jogosan óbégat, addig ez még viccnek is rossz

– mutatott rá Kövér László.

NATO-csatlakozások ügyével kapcsolatban az adásban elhangzott, Finnország és Svédország kéri, illetve kérte Magyarország hozzájárulását a NATO-ba való felvételre, de hazánk iránt a legminimálisabb tiszteletet sem tanúsították. Kövér László emlékeztetett:

amint Magyarország megadta a hozzájárulását Finnország csatlakozásához, másnap a finnek azonnal beléptek a Magyarországgal szemben az Európai Bíróság előtt zajló LMBTQ-perbe.

Borítókép: Kövér László, az Országgyűlés elnöke (Fotó: Hír TV)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.