Látszatellenállók Gyurcsányék

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke szinte már az egész baloldalt ellenállásra szólítja fel a kormánnyal szemben, továbbá a magyar embereknek járó EU-s forrásokat is kockára teszik. Eközben Gyurcsányék a saját pártjukban legfeljebb csak szimbolikus módon értelmezik az ellenállás fogalmát.

2023. 04. 28. 4:45
20200301 Budapest Kongresszusi Központ Demokratikus Koalíció X. tisztújító kongresszus Magyar Nemzet fotó:Mirkó István Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Álszent módon hirdetnek ellenállást a magyar kormánnyal szemben Gyurcsányék. A DK-vezér az idén februári évértékelő beszédében a kormánnyal szembeni teljes ellenállásra szólította fel híveit, de ezt ajánlotta a többi baloldali pártnak is. – Amikor azt mondom, hogy teljes szembenállás, akkor azt mondom, hogy minden lehetséges törvényes eszközzel fel kell lépnünk annak érdekében, hogy gyengítsük ezt a kormány. Ez a kormány a haza ellenfele, törvénytelen, erkölcstelen, becstelen, ez a kormány bűnözőkormány – mondta akkor Gyurcsány.

Gyurcsányék
Gyurcsányék ellenállásra szólították fel a főpolgármestert is. Fotó: Kurucz Árpád

Azóta pedig a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje a Spirit FM-nek adott interjúban arról beszélt, hogy a DK brüsszeli képviselői gyakorlatilag mindent megtesznek azért, hogy hazánk ne jusson hozzá a Magyarországnak jogosan járó uniós forrásokhoz. Ugyanebben az interjúban Gyurcsány szót ejtett Karácsony Gergelyről is, amikor leszögezte: a főpolgármester nem viszi bele eléggé Budapestet a kormány elleni harcba.

 

Mint fogalmazott, van egy majdnem kétmilliós város, amelynek szerinte a kétharmada elutasítja Orbán Viktor rendszerét és amelynek van „egy hozzánk közel álló főpolgármestere, aki viszont ebbe a küzdelembe nem viszi bele a várost”. 

 

Ismert: Gyurcsány Ferenc tanácsa óta a főpolgármester bekeményített, miután a Fővárosi Közgyűlés ezen a héten elfogadta az úgynevezett túlélőprogramot, vagyis Karácsony Gergely megszorítócsomagját. Megjegyzendő az is, hogy idén januárban a DK-s vezetésű kerületek feláldozták az állami rezsitámogatást a politikai ellenállás oltárán, így százmilliós nagyságrendű központi kompenzációtól esett el a hat budapesti kerület, amely nem ült tárgyalóasztalhoz az egyeztetésekre kijelölt Láng Zsolt kormánybiztossal. 

Miközben a magyar embereknek járó támogatásokat kockára teszik, valamint más baloldali politikusokat ellenállásra buzdítanak, addig a Demokratikus Koalíció legfeljebb csak szimbolikus lépésekkel próbál ellenállást folytatni.

Hamar véget ért Gyurcsányék bojkottja

Emlékezetes, hogy tavaly az országgyűlési választások után felálló új parlament alakuló ülésén a Gyurcsány-párt politikusai a képviselői eskütétel idejére megjelentek az ülésteremben, hogy az eskü elmondása után azonnal távozzanak. Később ugyanezt játszotta el a DK, amikor Orbán Viktort tavaly májusban hivatalosan miniszterelnöknek választotta az Országgyűlés. Emellett Gyurcsány Ferenc egy erős hangvételű napirend előtti felszólalásban arról beszélt, hogy a pártja törvénytelennek tekinti az új kormányt, mivel szerintük a kabinet megtörte a népakaratot. Azonban ez a vérszegény ellenállás hamar kifulladt, mivel azóta a DK politikusai rendszeresen részt vesznek a parlamenti munkában.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.