Már látni, mikor lehet vége ennek a vigasztalan időnek + videó

A Kárpát-medence felett labilizálódik a légkör, így hétfőn több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

Magyar Nemzet
Forrás: MET2023. 04. 17. 6:52
Beborult, szürke felhős ég, felhősödés, napsütés Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fátyolfelhők és az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett akár több órára kisüthet a nap. Délelőtt még csak kevés helyen valószínű csapadék, majd a déli, délutáni órákban szórványosan záporok, zivatarok képződhetnek. 

Az északias szél nagyobb területen megélénkül, megerősödik, nyugaton néhol viharossá fokozódik. Záporok, zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 15 és 21 fok között várható. Késő estére 9 és 14 fok közé hűl le a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

 

Kiadták a citromsárga figyelmeztetést

Hétfőn a déli, kora délutáni óráktól a záporok mellett – nagyobb eséllyel az ország délkeleti felén – zivatarok is kialakulhatnak. Az erősebb gócokat intenzív csapadék, kisebb méretű jég, illetve átmeneti szélerősödés kísérheti – figyelmeztetnek a meteorológusok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar miatt minden vármegyére citromsárga, elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

 

Jön az északi anticiklon

A hét elején még mediterrán ciklonális mező határozza meg a Kárpát-medence időjárását, szerda után viszont már egy északi anticiklon befolyásolja.

Keddig még többfelé kell záporra, zivatarra számítani, majd a hét második felére fokozatosan alábbhagy a csapadék. A hőmérséklet a következő szűk egy hétben érdemben nem változik, általában 14 és 20 fok közötti csúcsértékekre lehet számítani. Legkorábban érdemi változásra csak vasárnap és jövő hétfőn számíthatunk a középtávú előrejelzés szerint.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.