Márki-Zay: Nem tudok róla, de akár Soros is az adományozók között lehet

Szerinte a baloldalon már a háború kitörése előtt vereségre számítottak.

Magyar Nemzet
2023. 04. 05. 8:46
Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Török János/Délmagyarország)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem tudok róla, de akár Soros is az adományozók között lehet – Márki-Zay Péter így fogalmazott PestiSrácok.hu-nak.

Mint kifejtette: az egyesült ellenzék kampánya idején támogatták a Mindenki Magyarországa Mozgalmat (MMM), nem függetlenül attól, hogy volt egy országgyűlési választás. Márki-Zay Péterrel a Korányi Dávid fémjelezte kampányalap közölte, hogy nem támogatják tovább mozgalmát. Az amerikai dollárok kapcsán Márki-Zay úgy fogalmazott: az Action for Democracy nevű szervezet, amely állítása szerint 2,5 milliárd forinttal támogatta a Mindenki Magyarországa Mozgalmat, közölte vele, hogy együttműködésüknek vége, mivel nem találták megfelelőnek ezt a „modellt”.

 

Márki-Zay a portálnak arról is beszélt, 

nem tudja, hogy így van-e, de akár Soros György is támogathatta az Action for Democracy-t. 

Szerinte azt, hogy az ellenzék nem támogatja, már januárban is érzékelte, amikor Gyurcsány közölte vele, hogy nem nyernek, ez pedig az ő hibája lesz. − A baloldalon tehát már a háború kitörése előtt vereségre számítottak − fogalmazott Márki-Zay.  Kiemelte: januárban Gyurcsány Ferenc úgy nyilatkozott neki, el fogjuk veszíteni ezt a választást, és gondoskodik arról, hogy ő legyek a felelős.

 

Hódmezővásárhely polgármestere elmondta: nem áll sehol az ellenzéki térfélen a választási fiaskót követő pozícióharcban, azonban azt nem tartja elképzelhetőnek, hogy például egy DK-s jelölttel induljon közösen a jövő évi önkormányzati választáson. 

 

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Délmagyarország/Török János)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.