Megfojtotta honfitársnőjét egy ukrán diák Pozsonyban

Jogerősen 14 évre ítélték a 21 éves ukrán Volodimír Mojsejenkót, mert tavaly megfojtotta ukrán diáktársát, a szintén 21 éves Mariát a pozsonyi Mladá Garda kollégiumban. Volodimír rossz vizsgaeredménye miatt Mariát okolta és ezért megölte őt.

2023. 04. 20. 17:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogerősen 14 évre ítélte a Pozsonyi Kerületi Bíróság a 21 éves ukrán Volodimír Mojsejenkót, mert tavaly megfojtotta ukrán diáktársát, a szintén 21 éves Mariát a pozsonyi Mladá Garda kollégiumban. Volodimír rossz vizsgaeredménye miatt Mariát okolta és ezért megölte őt.

Az Új Szó beszámolója szerint a Pozsonyi Kerületi Bíróság hatályon kívül helyezte a Pozsony III. Járásbíróság 2023. januári ítéletét, és saját hatáskörben úgy határozott, hogy 14 év börtönbüntetést szab ki a vádlottra, büntetését közepesen szigorú büntetés-végrehajtási intézetben kell letöltenie. 

A bíróság továbbá három évig tartó pszichiátriai intézeti kezelést rendelt el, valamint további korlátozásokat is elrendelt: megtiltotta az elítéltnek az alkoholfogyasztást és más bódítószerek használatát.

Az áldozat (Forrás: Ujszó.com)

2022. június 3-án holtan találtak egy lányt a pozsonyi kollégiumban. Maria egy nappal korábban gyilkolta meg az akkor 21 éves évfolyamtársa. Volodimír Mojsejenko hat nap múlva  beismerte a bűncselekmény elkövetését

A gyilkosság indítéka az volt, hogy nem sikerült egy vizsgája, amiért a lányt hibáztatta.

A pozsonyi Mladá Garda diákotthon a Szlovák Műszaki Egyetem bentlakásos iskolája. Maria és Volodimír Mojsejenko az egyetem első éves hallgatói voltak  − mindketten a háború elől menekültek Szlovákiába. 

Tavaly június 3-án maga Volodimír Mojsejenko jelentette be a rendőrségen, hogy a kollégiumi szobájában holtan találta Mariát. 

A nyomozás hat napon át helyben járt, sokáig még az is kétséges volt, hogy a lányt megölték, az orvosszakértő ugyanis először természetes halált állapított meg. Maria Pozsonyba érkező szüleinek már-már kiadták a holttestet, hogy tisztességben eltemethessék, amikor az édesapa összeesett, rosszul lett és kórházba szállították. Hat nap eltelte után viszont Volodimír Mojsejenko besétált a rendőrség és beismerte, hogy egy párnát az arcára szorítva ő fojtotta meg honfitársnőjét.

Bocsánatkérő levél

Volodimír Mojsejenko bocsánatkérő levelet írt, amit utolsó szó jogán felolvasott a bíróságon. „Szeretnék bocsánatot kérni Maria apjától és szüleitől, nem tudtam és nem is akartam megtenni. Maria nagyon jó ember volt, és megértem, hogy a bocsánatkérésem nem ad vissza semmit, az időt sajnos nem lehet visszaadni. Bocsánatot szeretnék kérni édesanyámtól, a nővéremtől és a nagymamámtól a tettemért” – olvasta fel a gyilkos. (Forrás:Startit.up)

Borítókép: Volodimír Mojsejenko őrei kíséretében (Fotó: TSAR)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.