Mesterházy Attila elárulta, miért nem igazolt Gyurcsányékhoz

Az általam vezetett MSZP legrosszabb eredményét ma bármelyik ellenzéki pártelnök aláírná – jelentette ki Mesterházy Attila volt szocialista országgyűlési képviselő az M1 és a hirado.hu közös hírháttérműsorában, a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás csütörtöki adásában.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 04. 14. 8:11
Mesterházy Attila
Hajdúszoboszló, 2017. szeptember 13. Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) országgyűlési képviselője érkezik a párt kihelyezett frakcióülésére Hajdúszoboszlón 2017. szeptember 13-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hirado.hu tudósítása szerint Mesterházy Attila, aki 2014-ben pártja miniszterelnök-jelöltje volt, a műsor első felében arról beszélt, hogy akkoriban volt egy erős MSZP, amely „gravitációs erőként vagy horgonyként” tudott működni. 

Hozzátette: igazságtalannak tartja, hogy sokan mindent Márki-Zay Péterre fognak a baloldal 2022-es bukása óta. 

– Politikai relevancia szempontjából már ma sincs MSZP – jelentette ki Mesterházy Attila arra a kérdésre válaszolva, hogy lesz-e még MSZP a 2026-os választások után. A hirado.hu emlékeztetett arra, hogy Mesterházy nemrég kilépett az MSZP-ből és új pártot alapított Szocialisták és Demokraták néven. 

Mesterházy Attila a tudósítás szerint elmondta: az MSZP-ből való kilépése után azért nem lépett át a Demokratikus Koalícióba, ahelyett hogy új politikai formációt alapít, mert túl liberálisnak tartja Gyurcsány Ferenc pártját.

 

Borítókép: Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője érkezik a párt kihelyezett frakcióülésére Hajdúszoboszlón 2017. szeptember 13-án (Forrás: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.