Milliós tételben rendelt árut, de fizetni nem akart

Jelentős kárt okozó csalás miatt emelt vádat a Kiskőrösi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki unokatestvére cége nevében több milliós tételben rendelt húskészítményeket, amelyekért nem fizetett – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 27. 9:57
null
20230405 Debrecen Húsvéti bevásárlás riport. Fotó: Czinege Melinda CZM Hajdú-Bihari Napló Fotó: Czinege Melinda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádirat szerint a büntetett előéletű budapesti férfi megszerezte unokatestvére cégének bélyegzőjét, majd magát a társaság ügyvezetőjének kiadva 2020 márciusában egy mélykúti, 2020 októberében pedig egy keceli céggel húskészítményekre vonatkozó szállítási szerződést kötött.

A szerződések alapján a mélykúti társaságtól majdnem negyedmillió forint, a keceli cégtől pedig három nap alatt több mint 9,5 millió forint értékben rendelt árut, amit az általa megadott budapesti címen át is vett

 – írták.

A vádhatóság szerint 

a megrendeléseket az elkövető nem fizette ki, ez már a megrendelésekkor sem állt szándékában, és lehetősége sem volt rá, mivel unokatestvére cégének bankszámlájához nem is fért hozzá.

A vádlottnak felelnie kell továbbá azért is, mert 2020 októberében úgy vásárolt meg egy személyautót, hogy az adásvételi szerződésen vevőként valótlanul unokatestvére cégét tüntette fel. A férfi az ügyvezető helyett a szerződéseket is aláírta, majd a cég nevében a gépjármű vásárlását a nyilvántartó hatóságnak bejelentette.

A férfit a megrendelések közötti időben csalás elkövetése miatt korábban már felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

Az ügyészség a férfit jelentős kárt okozó csalás bűntettével, közokirat-hamisítás bűntettével, valamint kisebb kárt okozó csalás és hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja. Ügyében a Kiskőrösi Járásbíróság dönt – áll a közleményben.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Czinege Melinda)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.