Távozik a Telextől az alapító főszerkesztő

Április végén saját kezdeményezésére elhagyja a Telexet Munk Veronika tartalomfejlesztési vezető, alapító főszerkesztő. A szlovák Denník N médiacégnél folytatja mint innovációért és új piacokért felelős igazgató. Lapértesülés szerint ugyancsak felmondott Lovas Gergő főszerkesztő-helyettes is, aki a 444-hez igazol.

Magyar Nemzet
Forrás: Telex, FB2023. 04. 28. 10:52
telexes hírportál
Fotó: facebook Forrás: telex
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Munk Veronika a 2020. október 2-án induló Telex első főszerkesztője volt, 2021 januárjától Dull Szabolccsal közösen vezette a lapot, 2022-től a lap tartalomfejlesztési vezetőjeként, múlt év végétől pedig a Telex Akadémia szakmai igazgatójaként is dolgozott. Tavaly ő irányította a gyakornokprogramot, részt vett a Telex podcastjainak elindításában, és Janecskó Katával közösen készítette a Telex bűnügyi podcastját, a Nyomozót.

A tartalomfejlesztési feladatokat Kárpáti Márton veszi át, a Telex Akadémia szakmai felügyeletét pedig Dull Szabolcs főszerkesztő látja majd el.

Életem legizgalmasabb időszaka volt a telexes 2020 nyarától kezdődően. Büszke vagyok a Telexre, és arra, amit a csapattal elértünk, hogy együtt voltunk erősek, hogy az intenzív kezdeti időszakban, a beindításnál főszerkesztőként vehettem részt abban, ahogy nulláról építkezve összeraktunk egy olyan újságot, amit ma 500-600 ezer ember olvas naponta, és ami az első igazán nagy, kizárólag olvasói támogatásból beindított médiaprojekt, ráadásul mindezt egy meglehetősen nehéz médiatérben, a Covidtól és gazdasági válságoktól sújtott történelmi időpontban. Köszönöm a támogatóknak, hogy ennyien támogatják a Telexet, nélkülük semmi nem lenne. És köszönöm a telexes csapatnak, nagyon sokan nagyon fogtok hiányozni, a legjobbat és a legnagyobb sikereket kívánom!

– búcsúzott a Telextől Munk Veronika, aki a szlovák Denník N médiacégnél folytatja pályafutását innovációért és új piacokért felelős igazgatóként. A céget közösségi oldalán megjelent bejegyzésében úgy jellemezte, mint azt a sikeres médiavállalatot, amely „a régiónkban jó pár évvel ezelőtt úttörő volt abban, hogy olvasók által finanszírozott, fenntartható hírportált indított, ma több mint 60 ezer előfizetőjük van, három évvel ezelőtt lett egy sikeres cseh, tavaly pedig a szlovákiai magyar közösségnek szóló magyar nyelvű újságjuk is”. Ők indították el REMP platformot is, amelyet olvasói előfizetések, támogatások menedzselésére használnak a régió médiacégei.

Munk Veronika új feladatával kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy ugyanazért fog dolgozni, amiért a Telexet létrehozták, csak nemzetközi szinten:

Hogy Európában minél több helyen létezzen olyan szabad médiatér, és benne olyan szabad médiatermékek, amiket jó olvasni, amelyek minőségiek, elemzők, korrektek és kritikusak, és segítenek abban, hogy jobb döntéseket hozzunk, és segítenek abban, hogy jobban megértsük belőlük a világot.

 

A főszerkesztő-helyettes is megy

Iparági információk szerint távozik a Telextől Lovas Gergő főszerkesztő-helyettes is. A 444.hu portálnál folytatja pályafutását szerkesztőként – erősítette meg az értesülést Kardos Gábor, a lapot kiadó Magyar Jeti Zrt. vezérigazgatója.

A Média1 úgy tudja, hogy Lovas Gergő már korábban benyújtotta felmondását, mint Munk Veronika.

Borítókép: A Telex logója (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.