Végre kiderül az ég, de hétvégére megint nagyot változik az idő + videó

A Kárpát-medence fölött átvonuló hidegfront mögött több fokkal hűvösebb levegő érkezik, erős északnyugati szél kíséretében.

Magyar Nemzet
Forrás: MET2023. 04. 26. 6:55
Siófok, 2020. március 18. Kirándulók a tavaszias melegben a siófoki Balaton-parton 2020. március 18-án. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alapvetően napos, gomolyfelhős idő várható. A keleti tájakon helyenként jobban összeállhatnak a gomolyok.

Záporok elsősorban a keleti összeáramlás mentén és a Dunántúl nyugati, délnyugati részein fordulhatnak elő.

Az északnyugati szél többfelé erős lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 17 fok között alakul. Késő estére 2 és 10 fok közé hűl le a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

 

Milyen idő lesz hétvégén?

A hullámzó frontrendszer elvonultával szárazabb, hűvösebb levegő érkezik térségünkbe. Csapadékra nem számíthatunk, ám a hétvégén, péntek délutántól kezdődően sekély ciklon határozza meg az időjárást. A hőmérséklet érdemben nem változik, de megnő a csapadékhajlam. A változékony idő a jövő hét első napjaiban is kitarthat, amikor egy markánsabb ciklon alakíthatja a Kárpát-medence időjárását.

A következő két éjszaka, csütörtökre és péntekre virradóan kifejezetten hidegnek ígérkezik az idő. Hajnalban az északi völgyek mellett elsősorban a Duna–Tisza köze homokhátságain 

fagypont közeli hőmérséklet is előfordulhat. 

Az előttünk álló napokban fokozatos felmelegedés várható. Jövő héten általában 20 fok körül alakulnak majd a csúcsértékek. Szombat hajnaltól kezdődően az éjszakák is jelentősen enyhébbnek ígérkeznek.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.