A baljós árnyakat felváltja az anticiklon

Összességében javul az idő, holnapra már sokkal több helyen lesz napsütés.

Magyar Nemzet
Forrás: met.hu2023. 05. 03. 16:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baljós árnyak után visszatér az anticiklon a Kárpát-medence térsége fölé – írja a Met.hu.

Átmenetileg ugyan csökken a csapadékhajlam, és gomolyfelhős, napos idő valószínű, de ezzel együtt sok lesz felettünk a felhő, nagyobb szakadozások, ezáltal hosszabb-rövidebb napos időszakok főleg az Alföldön lehetnek. Az egyre gyengülő csapadékzónából a Dunántúl északnyugati harmadán várható további eső, délkeletebbre, keletebbre egy összeáramlás mentén helyenként záporok, zivatarok alakulnak ki. 

Éjszaka egyre több helyen szakadozottabbá válik a felhőtakaró, csökken a csapadékhajlam, reggel már csak elvétve eshet. Csütörtökön a felhőzet gomolyosodását követően naposra fordul az idő, több gomolyfelhő a Duna–Tisza közén képződhet. 

Egy-egy zápor, esetleg zivatar a délkeleti, keleti határnál nem kizárt. Az északias szelet Borsodban és a Zemplén térségében erős lökések kísérhetik, de a Nyugat-Dunántúlon is megerősödhet a légmozgás. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 18 és 22 fok között várható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.