Gyurcsányék Újbudán is nemet mondtak a békére

Elutasította a baloldali többségű újbudai képviselő-testület az Országgyűlés békepárti határozatának megszavazását.

Magyar Nemzet
2023. 05. 19. 11:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elutasította a baloldali többségű újbudai képviselő-testület az Országgyűlés békepárti határozatának megszavazását, a Fidesz által benyújtott szöveget a saját ízlésüknek megfelelően teljesen átírták. Minderről Szabó László, a Fidesz XI. kerületi képviselője beszélt az Origónak. 

Mint ismert, az Országgyűlés márciusban az orosz–ukrán háborúval összefüggésben elfogadott békepárti határozatának támogatására hívta fel még április 26-án a magyarországi településeket Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke. 

A csütörtöki testületi ülésen napirendre vették a Fidesz–KDNP előterjesztését az Országgyűlés által elfogadott békepárti határozatról, de a napirendi pont tárgyalása során a momentumos képviselők vezetésével módosítást nyújtottak be, ami teljesen átfogalmazta az Országgyűlési szöveget 

– mondta Szabó László az Origónak. A Fidesz XI. kerületi képviselője közölte: az eredeti határozatról nem is szavaztak, tehát a baloldal elutasította a békepárti határozatot. Szabó László közölte, a Fidesz értelemszerűen a teljesen módosított szöveget nem szavazta meg 17-én, a baloldal támogatta az átírt javaslatot, míg a Mi Hazánk tartózkodott.

Borítókép: László Imre, a XI. kerület DK-s polgármestere a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.