A rablónak nem sikerült a mutatvány, pénz helyett két szatyor holmival távozott

A rendőrök pár órán belül elfogták azt a huszonöt éves nőt, aki beosont egy idős lakásába.

Magyar Nemzet
Forrás: police.hu2023. 05. 15. 12:31
Female,In,Handcuffs,Closeup,arrest,For,Breaking,The,Law. bilincs, nő, illusztráció
1927722557 Fotó: fukume
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nő az idős férfit súlyosan megsebesítette és halálosan megfenyegette, végül pedig elvitte a holmijait – írja a police.hu.

Hívatlan vendég érkezett egy idős férfi kiskunhalasi otthonába május 14-én délután. Nem látogatóba, hanem azért, hogy szert tegyen egy kis zsákmányra. Ehhez ki is eszelt egy ravasz tervet: 

becsengetett az egyébként 81 éves férfihoz, hogy amíg az idős elsétál a kapuhoz, bemásszon a kerítésén és beosonjon a házába.

A terv ezen része zökkenőmentesen megvalósult, sőt már az ingatlan egy részét is átkutatta az elkövető, amikor hallotta, hogy a házigazda visszaérkezett a lakásba. Ekkor keresett gyorsan egy rejtekhelyet, ahol percekig lapult, várva az alkalomra, amikor megléphet. Csakhogy 

a férfinak feltűnt, hogy egy asszony bujkál a fotel mögött, és kérdőre vonta. 

A nő ellökte az idős férfit és pénzt követelt tőle. Megfenyegette, hogy megöli, ha nem adja át a nyugdíját. A sértett nem tett eleget a követelésnek, ezért az asszony kénytelen volt beérni kevesebbel: két szatyor holmival – tisztálkodószerekkel és akkumulátortöltővel – távozott.

Az eset után a sértett azonnal értesítette a rendőröket, így azok forró nyomon megkezdték az adatgyűjtést. Közben az idős férfit kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai – eltört a csípőcsontja az esésnél. 

A lakásba szerelt biztonsági berendezés felvételét visszanézve a rendőrök hamar azonosították a rablót. A nőt ezután elfogták és lefoglalták tőle az ellopott értékeket, majd őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki rablás miatt. A rendőrök kezdeményezik a 25 éves elkövető letartóztatását.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.