A főpolgármester regnálásának utolsó éve sokba fog kerülni az adófizetőknek

Csizmadia László a CÖF–CÖKA kuratóriumának elnöke nyílt levelet intézett Karácsony Gergelynek.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 26. 12:58
szolidaritási adó
Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Havran Zoltán) KARÁCSONY GERGELY VÁROSHÁZA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ennek a levélnek a tartalmát politikai tanácsadói biztos jól megrágták, mielőtt nem kis összegért útjára bocsájtották a kormányt kritizáló összefoglaló véleményét. A lakók által megbízott közös képviselők éves közgyűléseken bemutatják gazdálkodásuk eredményeit, pontról pontra elszámolnak a rájuk bízott befizetésekkel. Vállalják munkájuk minősítését, rossz esetben munkaviszonyuk felmondását. Főpolgármester úr az ilyen részletes megméretésnek nem teszi ki magát. Tudja, hogy munkájának gyümölcse Budapest csődje! – fogalmazott a Karácsony Gergelynek intézett nyílt levelében Csizmadia László, a CÖF–CÖKA kuratóriumának elnöke, utalva a főpolgármester budapesti lakógyűlésről szóló meghívójára.

Mint mondta, budapesti lakosként joggal érezheti azt, hogy a főpolgármester regnálásának utolsó éve sokba fog kerülni az adófizetőknek. – Újabb és újabb hitelfelvételek jönnek, mert különben bezárhat a Városháza – emlékeztetett. Csizmadia felidézte, hogy Karácsony Gergely a levele preambulumában közölte: „Budapest sorsa most azon múlik, hogy mi, budapestiek kiállunk-e városunkért”.

– Budapest sorsa önön múlt. Úgy tűnik, több éves regnálása alatt sem jutott odáig, hogy megismerje a budapestieket. Nem csoda, mert politikai ambícióit mindig munkakörének teljesítése elé helyezte. Tanácsadóit ellenzéki pártokból bőségesen merítve választotta, számítva a DK-vezér, Gyurcsány Ferenc támogatására. Ez is egy adat arra, miként tapsolta el a Tarlós István által hagyatékként átadott 240 milliárd forintot. Az már biztos, hogy nem költötte a 3-as metró klímaberendezéseire 

– húzta alá a a CÖF–CÖKA kuratóriumi elnöke.

Kiemelte, hogy Budapest lakói nem nyeretlen kétévesek, és amikor a főpolgármester törvényi kötelességét megszegve nem fizeti meg az alacsonyabb bevételű sorsot élő önkormányzatoknak a szolidaritási adót, egyszerűen fogalmazva törvényt sért. Felhívta a figyelmet Csizmadia, hogy Karácsony autósokra vonatkozó fóbiája a számtanra is igaz, mert ha a 240 milliárd indulótőkéből levonjuk az 50 milliárd szolidaritási adót, az egyenlő lesz +190 milliárddal. 

– Hol van ez a pénz? 

– tette fel a kérdést Csizmadia László.

Szót ejtett róla, hogy a lakógyűlés összehívása ötletszegénységére vall, a nemzeti konzultáció másolását idézi. – Ha nemzeti konzultációt akart volna, siralmas végeredményre számíthatna, tekintve, hogy a főváros a nemzeté is. Szakmai tudás, vezetői erények, készségek hiányában ne kísérletezzen tovább – tanácsolta a főpolgármesternek.

A CÖF–CÖKA kuratóriumi elnöke szerint Budapest lakói 2024 nyarán útilaput kötnek Karácsony Gergely talpára és most már tisztában vannak azzal is, hogy egy önismeret és önbírálat nélküli főpolgármester sajnálatot sem érdemel. – Kijelentése, hogy Magyarország és Oroszország háborúban áll, egyéb hazugságai közé sorolandók. A háborúja Gyurcsány Ferenccel zajlik, ahol meglátásom szerint egyikük sem nyerhet – hangsúlyozta Csizmadia.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.