időjárás 23°C Medárd 2023. június 8.
logo

A kiberbűnözés elleni küzdelemről tárgyaltak a Visegrádi Négyek legfőbb ügyészei

Magyar Nemzet
Forrás: Magyarország Ügyészsége
2023.05.25. 19:40 2023.05.25. 20:09
A kiberbűnözés elleni küzdelemről tárgyaltak a Visegrádi Négyek legfőbb ügyészei

A Visegrádi Négyek Legfőbb Ügyészségei között hosszú évek óta kiemelt fontosságú, folyamatos és zavartalan az együttműködés − emelték ki közös nyilatkozatukban a Maros Zilinka szlovák legfőbb ügyész, Igor Stríz cseh legfőbb ügyész, Dariusz Barski lengyel főállamügyész, valamint Polt Péter magyar legfőbb ügyész, akik idén Csehországban, Brnóban tartottak megbeszélést. 

A résztvevők szándéknyilatkozatot fogadtak el a kiberbűnözés elleni küzdelemről, valamint a kulturális javak büntetőjogi védelméről.

A rendezvény témája a kiberbűnözés elleni küzdelem jelenlegi kihívásai, valamint a kulturális javaknak a büntetőjog eszközeivel történő védelme volt.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

A felek a találkozó végén szándéknyilatkozatot fogadtak el, amelyben hangsúlyozták, hogy 

támogatják a megfelelő jogi és technikai intézkedéseket a kiberbűnözés elleni küzdelemben. Szükségesnek tartják emellett az ilyen ügyekben folytatott nemzetközi igazságügyi együttműködés továbbfejlesztését.

A résztvevők leszögezték, hogy a kulturális javak védelme érdekében elengedhetetlen azok lefoglalásával és visszaszolgáltatásával kapcsolatos büntetőjogi együttműködés lehetőségeinek bővítése, mind az Európai Unión belül, mind a világ más államaival.

 

 

Borítókép:  Polt Péter magyar legfőbb ügyész ( Fotó: MTI/Soós Lajos)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.