Ezt mondta a magyarok 80 százaléka az uniós képviselők hazafias kötelességéről

A Real PR 93. felmérése szerint ritkán látni olyan politikai kérdést, amellyel a kormánypártiak és a baloldaliak nagy többsége is egyetért, az EP-képviselők kötelezettsége azonban ilyen.

Magyar Nemzet
2023. 05. 08. 8:09
DONÁTH Anna Júlia; Cseh Katalin, Momentum
Budapest, 2019. május 26. Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetõje (b) és Donáth Anna Júlia, a párt alelnöke, mandátumot szerzõ képviselõk a Momentum Mozgalom eredményváró rendezvényén a Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar lakosság négyötöde, de még a baloldali szavazók háromnegyede is egyetért abban, hogy a magyar EP-képviselők hazafias kötelessége, hogy munkájukkal minél több uniós forrást szerezzenek hazánk számára 

– derült ki a Real PR 93. lapunkhoz eljuttatott legfrissebb közvélemény-kutatásából. A felmérés eredménye szerint csak alig egytizednyien (12 százalék) osztják Molnár Csaba nézetét, aki a közelmúltban kijelentette: hazafias kötelezettségének érzi megakadályozni az uniós pénzek Magyarországra érkezését a korrupcióra hivatkozva. Hasonló eredmények láthatók a biztos szavazók körében is, mivel itt 82 százalék azok aránya, akik a képviselők  feladatának tekintik az EU-s pénzekhez való hozzájutás érdekében végzett munkát, és mindössze 11 százalék azok aránya, akik szerint ez nem feltétlen feladatuk. 

A Real PR 93. továbbá kiemelte: ritkán látni olyan politikai kérdést, amellyel a kormánypártiak és a baloldaliak nagy többsége is egyetért, az EP-képviselők kötelezettsége azonban ilyen.

 

A Fidesz szavazóinak 93 százaléka úgy véli, hogy a magyar európai parlamenti képviselők hazafias kötelessége minél több uniós támogatást szerezni Magyarország számára. A baloldali szavazók 75 százaléka pedig szintén elvárná a képviselőktől a támogatások biztosítását, és csupán 16 százalékuk gondolkodik ellenkezőleg. 

Ez utóbbi arány a kormánypárti szavazók között csupán 4 százalék.

A vidékiek és a fővárosiak szintén hasonlóan gondolkodnak a kérdésről, mindkét lakossági csoport döntő többsége elvárja a magyar EP-képviselőktől, hogy hazánk érdekében mindent megtegyenek az EU-s források megszerzéséért.

 Vidéken 81 százalék, a budapestiek körében 76 százalék ez az arány, az ellenvélemények aránya a fővárosban 14 százalék, azon kívül mindössze 11 százalék – derült ki.

Borítókép: Cseh Katalin és Donáth Anna momentumos EP-képviselők (Fotó: Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.