A szembesítésnél elárulta, olyan betegségben szenved, hogy nem tudja merre járt, mit csinált

Távkihallgatásán a férfi először tagadásban volt, közölte: „Soha életemben nem jártam Érden!”

Magyar Nemzet
Forrás: police.hu2023. 05. 12. 11:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tettest három hónap elteltével tudták elkapni az érdi nyomozók, ám addig sem láblógatással teltek napjaik. Egy azonosítatlan pénztárcatolvajjal kevesebb – írja a Police.hu.

Egy érdi bankfiók nyitott tárgyalójába lépett be 2023. február 2-án ebédidőben egy akkor még ismeretlen, fehér sportcipős férfi. Először a fogasra akasztott kabát zsebeit kutatta át, majd egy szekrényben kezdett matatni. Utóbbiban megakadt a keze egy pénztárcán, amelyben közel negyedmillió forint volt. Becsúsztatta a hátsó zsebébe, majd elhagyta az épületet.

Kiderült, a 49 éves férfi 2023. február 19-e óta, más ügye okán a fővárosi büntetés-végrehajtási intézetben tölti letartóztatását.

Távkihallgatásán a férfi először tagadásban volt, közölte: „Soha életemben nem jártam Érden!”

Megváltozott a hangnem és a vallomás tartalma is, amikor a nyomozók eléje tárták a bizonyítékaikat. Visszakozott, és mindent beismert: a tárcát még akkor egy kukába dobta, miután a bankókat kimarkolta belőle. 

Hozzátette, olyan betegségben szenved, ami miatt sokszor nem ismeri fel, hogy mikor merre jár, mit csinál, sok dolog kiesik.

Az Érdi Rendőrkapitányság lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le vele szemben a további eljárást.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.