A Trump-adminisztráció nagykövetével tárgyalt Orbán Viktor

Orbán Viktor David Cornsteinnel tárgyalt.

2023. 05. 05. 17:08
CORNSTEIN, David B.; ORBÁN Viktor
Orbán Viktor David Cornsteinnel tárgyalt Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a karmelita kolostorban fogadta David Cornstein korábbi amerikai nagykövetet – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. 

A megbeszélésen az Egyesült Államok és Magyarország kapcsolatainak jelenéről és jövőjéről volt szó, valamint megvitatták az ukrajnai háború következményeit, a tűzszünet és a békekötés lehetőségeit.

– Orbán Viktor a nap folyamán szintén a karmelita kolostorban tárgyalt Václav Klaus korábbi cseh köztársasági elnökkel is – mondta a sajtófőnök.

David Cornstein a Trump-adminisztráció idején, 2018–2020 között volt az Egyesült Államok magyarországi nagykövete. Hivatali ideje alatt látványosan javultak az amerikai–magyar kapcsolatok. 

Cornstein egyébként tegnap a CPAC Hungaryn élőben hallgatta meg a magyar miniszterelnök beszédét. Orbán Viktor érkezésekor külön üdvözölte az egykori nagykövetet. 

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja David Cornstein korábbi amerikai nagykövetet a karmelita kolostorban 2023. május 5-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.