Dicséretet kapott Gyurcsány Ferenctől Karácsony Gergely

Békülni kíván a főpolgármesterrel a DK-elnöke? Mostani nyilatkozatában Gyurcsány Ferenc immáron dicsérte Karácsony Gergelyt, amiért a szolidaritási hozzájárulás megtagadását kilátásba helyezte.

Magyar Nemzet
2023. 05. 02. 13:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Abban nincsen vitám főpolgármester úrral, hogy természetesen az alapfeladat, hogy működjön a város. És ez, azt hiszem, hogy nem vitatható. Amiben vitánk van, hogy ezzel a kormánnyal szemben mi a helyes politikai magatartás, hogyan lehet ebből a kormányból kipréselni azt, ami a budapestieknek jár

fogalmazott az RTL-nek Gyurcsány Ferenc Karácsony Gergelyről.

Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc jelenleg a DK budapesti szervezetének az irányítója (is). Fotó: Mirkó István

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint a politikai magatartás tekintetében több megközelítés is létezik. Mint mondta: „Nyilván ez részint habituális különbség is, részint politikai megfontolásbeli különbség, de ez nem azt jelenti, hogy mi nem ismerjük el mindazt, amit a fővárosért a főpolgármester úr tett.”

Békülne Gyurcsány?

Gyurcsány Ferenc kifejtette azt is:

Ha választani kell, hogy a fővárosiak éljenek jól vagy a kormány, akkor én a fővárosiakra szavazok. Azt hiszem, hogy helyesen döntött a városvezetés  

reagálva arra, hogy a főváros nem fizeti be a szolidaritási adót a kormányzati elvonások miatt. Hozzátette: „Amit Karácsony Gergely gondol a világról, az beilleszthető abba, amit mi gondolunk a világról.”

Gyurcsány Ferenc békülékeny hangot ütött meg mostani nyilatkozatában, ahhoz képest, hogy korábban nyíltan is kritizálta a főpolgármestert, sőt ahogyan lapunk megírta, már azt is belengette a DK, hogy Bősz Anettet indíthatja főpolgármester-jelöltként Karácsony Gergely ellenében.

Mint ismert, korábban Gyurcsány Ferenc komoly kritikával illette a főpolgármestert. A Spirit FM műsorában úgy fogalmazott, hogy Karácsony Gergely

nem teljesíti hazafias kötelességét, mert nem vállal elég nyílt konfliktust a kormánnyal.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester és Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.