Áthívta a barátnőjét beszélgetni, újra kellett éleszteni

A vendég nagyon megijedt, de nem vesztette el a lélekjelenlétét. Hívta a mentőket, és rögtön megkezdte az újraélesztést.

Magyar Nemzet
Forrás: OMSZ2023. 05. 03. 14:48
null
Debrecen, 2015. május 15. Az Airbus Helicopters által gyártott EC135 típusú, két hajtómûves mentõhelikopter szolgálatban Debrecen felett. A helikopter a debreceni légibázisról átlagosan napi háromszori felszállással, négy megyében teljesít szolgálatot. Az Országos Mentõszolgálat (OMSZ) mind a hét mentõhelikopter-állomásán olyan gépek szolgálnak, amelyek megfelelnek az európai uniós követelményeknek. A hét hazai, rendszerbe állított mentõhelikopter évente mintegy 2500 mentési feladatot lát el. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítõje vállalja a felelõsséget. Fotó: Oláh Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A barátnőjével beszélgetett otthonában egy negyven év körüli nő kedden délután, amikor minden előzmény nélkül összeesett. A barátnő nagyon megijedt, de rögtön a házigazda segítségére sietett.

Próbálta felébreszteni, de nem járt sikerrel, így mentőt hívott. A telefonon kapott instrukcióknak megfelelően 

megvizsgálta az asszonyt, aki akkor már nem lélegzett. 

A Mentésirányítás több egységet, köztük mentőhelikoptert is riasztott, miközben az újraélesztés lépéseit magyarázta telefonon a bejelentőnek.

A mentősök perceken belül a helyszínre értek, és emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően rövid időn belül sikerre vezetett. A nőt végül stabil állapotban, légi úton vitték kórházba – tájékoztatott az Országos Mentőszolgálat.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Oláh Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.