Brüsszelnek adná a magyar gazdasági tervezést Donáth Anna

Magyarország szuverenitását is szemrebbenés nélkül eljátszotta volna Donáth Anna, amikor a hazánknak járó uniós források ügyében felvetette, hogy teljes egészében Brüsszel vegye kézbe a magyar gazdasági tervezést.

Magyar Nemzet
2023. 05. 18. 9:38
Anna Julia DONATH in the EP in Strasbourg Fotó: Genevieve ENGEL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gyurcsány-párt mellett a Momentum a letevékenyebb abban a lobbiban, amelyet a dollárbaloldal a Magyarországnak folyósítandó uniós források felfüggesztéséért folytat. Míg ezeket a pénzeket az általuk „civilnek” nevezett szereplők között osztaná szét a baloldal, a lobbijuknak a pedagógusok a legnagyobb kárvallottjai, hiszen az EU-s támogatásokból az ő béremelésüket fedezné a kormány – írja az Origo.

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője már a 2022-es választás kampányában is azzal próbált a szavazókra hatni, hogy a Fidesz győzelme esetén az ország nem kapja meg a neki járó uniós forrásokat. 2021 végén – még a Momentum elnökeként – találkozott Emmanuel Macron francia elnökkel is, több meghatározó baloldali politikus társaságában. 

Egyértelművé tettem: a tavaszi választások arról is szólnak, hogy Magyarország hozzájut-e végre azon uniós pénzekhez, amelyeket most a magyar kormány korruptsága miatt nem kapunk meg

– mondta Donáth, hozzátéve, hogy szerinte csak kormányváltás után, Márki-Zay Péter vezetésével tudnának olyan „antikorrupciós garanciákat” kiépíteni, amelyek biztosítanák, hogy az EU-s pénzek oda érkezzenek meg, ahova szánták őket.

Tavaly januárban Donáth – Gyurcsánynéval együtt – részt vett a magyar helyreállítási alap pénzeinek felfüggesztését sürgető Delbos-Corfield-jelentés elkészítésében.

Az Európai Parlament 2022 szeptemberében meg is szavazta a Sargentini-jelentés frissített változatát, amelyben ugyancsak a jogállamiság mondvacsinált ürügyén szorgalmazták Magyarország megbüntetését – tájékoztat az Origo.

A Fidesz sorban a negyedik kétharmados győzelmét hozó tavaly áprilisi választás után a Momentum folytatta lobbiját, teljesen semmibe véve hazánk szuverenitását.

Donáth Anna nemrégiben még azt is felvetette, hogy Brüsszel vegye kézbe a magyar gazdasági tervezést és az uniós pénzek folyósítását,

amikor az előző évtized elején államcsőd közelébe került Görögország esetében alkalmazott eljárások bevezetését javasolta Magyarország megbüntetésére. – A megoldás a közvetlen folyósítás lenne. (...) Mi azon dolgozunk, hogy az Európai Bizottság végre vállalja fel, hogy ez megtörténhessen, mert ennek nincs logisztikai akadálya, hiszen erre láttunk már példát, amikor Görögország a csőd szélén állt, akkor Görögországnak a gazdasági tervezést, az EU-s pénzek folyósítását ideiglenesen a bizottság átvette – fogalmazott Donáth a múlt hónapi nyilatkozatában.

Borítókép: Donáth Anna (Fotó: Genevieve Engel)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.