Csizmadia László: Az EP delegációjának Magyarországra érkezése úgy tűnik, politikai hadiállapot eredménye

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány udvariatlannak találja, hogy a békemenetek sokaságának szervezőjét a Magyarországra látogató bizottság nem kereste.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 16. 12:32
null
Borítókép: Csizmadia László, a CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke és ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász, a CÖF-CÖKA szóvivője (Fotó: Magyar Nemzet felvétele)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Háborús körülmények közepette előfordulhat, hogy az ellenfelek néha „baráti tűznek” nevezett durva cselekvésbe futhatnak. Az unió tagországai szerencsére nincsenek fegyveres konfliktusban, de a politikai „baráti tűz” időnként megjelenik − fogalmazott közleményében a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke

Csizmadia László kifejtette:

Az Európai Unió parlamenti delegációjának Magyarországra érkezése, úgy tűnik, politikai hadiállapot eredménye, nem mondható véletlennek, sőt egy szuverén tagország célzott támadására utalhat.

Mint írta, a vizsgálóbizottság összetétele magáért beszél: A magyar ellenzéki pártok támogatói jöttek, feladatuk a nyomásgyakorlás. Eszközként látjuk Soros György és az Európai Unió pénztámogatásával kibérelt NGO-k közreműködését, amely arra irányul, hogy a társadalom többségi akaratát lazítsa.

Az elnök hangsúlyozta közleményében: 

A megtámadott magyar emberek többségének válasza (lásd 2022-es országgyűlési választások eredményét), hogy a politikai zsarolással szemben összetartozásunk egyre szélesebbé válik. Az Európai Unió parlamentjének küldöttsége a világűr fekete lyukához hasonló feladatot hajt végre, eltüntetnék a nemzeti önállóságukat őrző országokat. Az erőszak nem pálya, ezt igazolta az I. és II. világháború is. Véleményünk, hogy a világegyetem annál szebb, minél több fényes csillag ragyog az égen.

 

Csizmadia László kiemelte, hogy a CÖF-CÖKA mint Magyarország egyik legnagyobb civil szervezete udvariatlannak találja, hogy a békemenetek sokaságának szervezőjét a Magyarországra látogató bizottság nem kereste. Szerinte szellemi honvédőink szerint egymás meghallgatása eredményesebbé tehetné az unióban végzett munkát.

−A látszatát is kerülni kellene annak, hogy a Magyarországra érkező politikai kommandó sajátos érdekeit kívánja érvényesíteni. A jogállamiságról, valamint a Magyarországnak járó pénzügyi támogatásokról zajló tárgyalást szakértőkre és nem politikai bizottságra kell bízni − fogalmazott Csizmadia László, majd hozzátette: A magyar polgárok elkötelezettek és hűek az európai szövetséghez, de minden birodalmi elképzelést visszautasítunk, mert az alapító atyák törekvései iránti mély tisztelet vezet bennünket.

 

Borítókép: Csizmadia László, a CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke és ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász, a CÖF-CÖKA szóvivője egy korábbi sajtótájékoztatón (Fotó: Magyar Nemzet felvétele)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.