Dömötör Csaba gratulált a Párbeszéd csapatának

Tordai Bence a parlamentben számolt be arról, hogy a mikropárt csapata a hétvégén körbefutotta a Balatont.

2023. 05. 08. 12:05
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2023. május 2. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra reagál az Országgyûlés plenáris ülésén 2023. május 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A karmelita kolostornál történt kordonbontásról beszélt napirend előtti felszólalásában Tordai Bence. 

TORDAI Bence felkérdezte a kormányt, Dömötör Csaba válaszolt
Tordai Bence rengeteg egymástól független témát felhozott mai felszólalásában, Dömötör Csaba válaszolt neki. Fotó: Koszticsák Szilárd

A Párbeszéd képviselője aztán váratlanul áttért egy másik témára, nevezetesen, hogy 

a pártja csapata körbefutotta a hétvégén a Balatont. 

Ezután Orbán Viktor hatalomgyakorlásáról értekezett hosszan, felhozta Karl Schmittet és Lánczi Andrást is. 

Aztán némiképp váratlanul  újra témát váltva a Fideszt vádolta azzal, hogy szélsőjobboldali elvbarátai vannak, szerinte ugyanis együttműködnek a Mi Hazánk Mozgalommal. 

Dömötör Csaba válaszában gratulált a Párbeszéd csapatának a Balaton körbefutásához, jelezvén, hogy legalább a politikán kívül, a sportban képesek figyelemre méltó önálló teljesítményt elérni.

Az erőszakról elmondta, hogy volt Magyarországon példa arra, hogy az utcán emberekre lőttek a rendőrök, 2006-ban, amikor Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ellen tüntettek, valóban voltak olyanok, akik véres fejjel térhettek haza. A szélsőjobboldalról azt mondta, pár éve még a Jobbikról mondták ugyanezeket a szólamokat, majd összefogtak velük.

Válaszában Dömötör Csaba azt meg tudta erősíteni, hogy 

Orbán Viktor győzni szeretne, és azt is szeretné, ha az ország győztesen jönne ki a mostani időszakból. 

Az államtitkár kijelentette: tudja, hogy a baloldal nem feltétlenül ezt szeretné.

Mit jelent a győzelem?

Dömötör szerint azt, hogy bővítik a családtámogatási rendszert, visszaépítették a 13. havi nyugdíjat, fenntartják a rezsicsökkentést még a háború által terhelt, nehéz időszakban is. 

Magyarország szerinte akkor lehet győztese a mostani időszaknak, ha nem a háborúba megyünk bele, hanem a békét választjuk, és minél hamarabb visszatérünk a gyarapodás időszakába.

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: MTI)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.