Dömötör Csaba: Hónapok óta tart a nyomásgyakorlás hazánk ellen

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára leszögezte, hogy a kormány nem adja be a derekát a háború kérdésében.

2023. 05. 30. 12:09
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2023. május 22. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra reagál az Országgyûlés plenáris ülésén 2023. május 22-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bedő Dávid, a Momentum országgyűlési képviselője napirend előtti felszólalásában kitért rá, hogy a kormány benyújtotta a 2024-es költségvetést, ám viccnek nevezte a büdzsével kapcsolatban elvégzett kormányzati munkát. A baloldali politikus szerint mérvadó nemzetközi szervezetek kisebb gazdasági növekedéssel számolnak, mint amit a jövő évi költségvetés tartalmaz. Véleménye szerint a válságkezelés nem erőssége a kormánynak.

– Ez egy védelmi költségvetés, mert rendkívüli időket élünk. Háborús helyzet van, aminek nem vagyunk hadviselő felei – fogalmazott válaszában Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kijelentette: meg kell őrizni a munkahelyeket és a rezsivédelmet. Emlékeztetett rá, hogy képesnek kell lennünk megvédeni magunkat, ezért kell erősíteni a honvédséget. – Nem kevesebbet, hanem többet fogunk oktatásra költeni – tért ki rá a kormánypárti politikus.

Felhívta a figyelmet, hogy a Momentum további feltételeket akar terjeszteni hazánkkal szemben az uniós források kapcsán, miközben az oktatás nem tartozik Brüsszel hatáskörébe.

– Nem azért nem küldik a pénzeket, mert az Országgyűlés nem módosít törvényeket, hanem azért, mert a kormány nem adja be a derekát a háború kérdésében – húzta alá Dömötör Csaba. Leszögezte, hogy hónapok óta tart a nyomásgyakorlás hazánk ellen.

Borítókép: Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.