Eloltották a tüzet Zalaegerszegen, lakókat is ki kellett menekíteni + videó

A tűz keletkezési helye a Holub utca 16–18., ahol két lépcsőházi részt érintettek a lángok. A tetőszerkezet jelentős része megsemmisült.

MAGYAR NEMZET
Forrás: ZAOL.HU2023. 05. 06. 20:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megyeszékhelyen égett egy társasház a Holub utcában, erről küldött videót a Zaol munkatársa. A helyszínre ért a kollégájuk is, aki megtudta, hogy a tűz keletkezési helye a Holub utca 16–18., ahol két lépcsőházi részt érintettek a lángok, a tetőszerkezet jelentős része megsemmisült. Rendőrök és tűzoltók húsz lakót menekítettek ki, közülük hatan füstmérgezést szenvedtek, egy embert pedig mentő szállított kórházba. Az eset miatt mintegy 16 lakás vált lakhatatlanná; az oltásban harminc tűzoltó vett részt tíz gépjárművel − tudósított a Zala vármegyei hírportál, a Zaol.

A portál munkatársának sikerült beszélnie az egyik lakóval. Borsos Csaba elmondta, hogy az egyik első emeleti lakásban töltött elektromos roller gyulladt ki. A tüzet nem sikerült eloltani, s a lángok a szoba ablakán keresztül átterjedtek a déli homlokzatra. Ott a falszigetelésen felszaladtak a tetőig, ahol a két társasházi lépcsőház tetőszerkezete meggyulladt. A férfi a IV. emeleti lakásban élt, a padlástér alatt közvetlenül, 31 éves lányát enyhe füstmérgezéssel vitték a mentők kórházba.

A szél feltámadt, ezért félő volt, hogy a tetőn átterjednek a lángok újabb lépcsőházra is. Két magasból mentőről vízsugarakkal próbálták megakadályozni ezt. A tűzoltók segítségére lehetett, hogy eleredt az eső.

18.00: Friss információ, hogy oltásbiztonsági okokból a szomszédos lépcsőházakból is ki kellett költöztetni a lakókat. Az emberek elhelyezése folyamatban van. A helyszínre érkezett Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere és Gecse Péter alpolgármester, akik felajánlották az önkormányzat segítségét a lakhatás ideiglenes biztosításában azon lakók számára, akik ezt igénylik. A jelenlegi információk szerint 24 lakás vált lakhatatlanná, s 70 lakó egyelőre nem térhet vissza otthonába.

Mint kiderült, a tűz az egyik földszinti lakásban keletkezett, ahol valóban egy gyermek elektromos rollerét töltötték. Anya és gyermeke délután kirándulni szeretett volna, s ehhez elmentek boltba vásárolni, azonban közben a roller kigyulladt. Az otthon tartózkodó nagymama rögtön telefonált, hogy baj van, ám mire sikerült hazaérni a család másik két tagjának, már nem lehetett megfékezni a lángokat.

20:04: az oltást a zalaegerszegi, a pacsai, a körmendi, a lenti hivatásos, a kemendollári önkéntes tűzoltók végezték, akik a Zala vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett és egy zalaegerszegi vízszállító segítségével dolgoztak. A tűz a teljes tetőszerkezetet érintette, mintegy nyolcszáz négyzetméteren. Az egységek három víz- és két létrasugárral, egy vízágyúval oltották el a lángokat, és a rendőrséggel együttműködve körülbelül húsz főt menekítettek ki az épületből. Jelenleg utómunkálatok zajlanak a helyszínen − olvasható a Zaol cikkében.

Borítókép forrása: ZAOL

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.