Letartóztatta a bíróság a Bimbó úti anyagyilkosságot beismerő nőt

Az anyagyilkosságot beismerő P. Gabriellát elmeorvosi vizsgálatnak fogják alávetni, ez minden emberöléssel megalapozottan gyanúsított esetén kötelező.

2023. 05. 03. 14:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letartóztatta a bíróság az anyagyilkosságot beismerő, 32 éves P. Gabriellát, egyelőre 30 napra. Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője elmondta lapunknak, a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény, a minősített emberölés kiemelkedő tárgyi súlyú, a nő személyi és egzisztenciális körülményei rendezetlenek, és más büntetőeljárás is folyik vele szemben. Emellett a bizonyítás veszélyeztetésére nézve is merültek fel adatok. A Fővárosi Főügyészség mindezért a nő letartóztatására tett indítványt, amit néhány perce el is rendelt a bíróság.

P. Gabriella beismerte az anyagyilkosságot

„Nem, rám nézett és szemmel vert, és azonnal éreztem az ideget” – felelte P. Gabriella a helyszíni szemle során arra a kérdésre, volt-e köztük szóváltás.

Ismert, a II. kerületi Bimbó útról, egy társasházi lakásból érkezett bejelentés április 30-án késő este a rendőrségre. Anyja véres holttestére bukkant egy férfi, akit a nagynénje irányított a helyszínre, mondván: nem tud telefonon kapcsolatba lépni az asszonnyal, a bejelentő édesanyjával. 

A kiérkező rendőröket fogadó körülmények szinte kétséget kizáróan egyértelműsítették a 75 éves áldozat erőszakos halálát, hivatalosan fogalmazva: a szemle során felmerült az idegenkezűség gyanúja, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást – akkor még – ismeretlen tettes ellen.

Órákon belül látókörbe került az áldozat nevelt lánya, a 32 éves P. Gabriella. A nyomozók már a felderítés fázisában megtudták, hogy a nő kapcsolata a nevelőszüleivel régebb óta konfliktusokkal terhelt volt, a veszekedések középpontjában jellemzően anyagi kérdések álltak. A május 1-én hajnalban elfogott gyanúsítottat előállították a BRFK-ra, itt érdemi vallomást még nem tett. 

Órák múlva, a helyszíni kihallgatáson már beismerte bűnösségét, részletesen beszélt arról, hogy milyen eszközzel, hogyan követte el a tettét. Ekkor derült ki az a momentum is, hogy miközben ő nevelőanyjával végzett, saját kétéves kislánya ugyanabban az ingatlanban, egy másik helyiségben volt. 

Megmutatta, hogy miután eljött a helyszínről, hová dobta el a lakás kulcsait, vallott arról is, hogy milyen értékeket vitt magával az ingatlanból. Cselekménye után otthonában az elkövetéskor viselt ruháit megpróbálta elégetni, ez nem sikerült teljességgel, így a megperzselt textíliákat és cipőjét egy lepedőbe göngyölte, majd a ruhacsomagot kihajította lakása ablakából, az azonban fennakadt egy fa ágán. 

Itt történt a gyilkosság

P. Gabriellát a nevelőszülei csecsemőkorában fogadták örökbe, nevükre vették, saját gyermekükként gondoskodtak a lányról, akit édesanyja újszülöttként abban a vidéki kórházban hagyott, ahol az áldozat titkárnőként dolgozott, férje orvosként praktizált. 

Az emberöléssel meggyanúsított nő az indítékára egyértelmű magyarázatot nem adott, ám a helyszíni kihallgatás során minden más tekintetben teljesen együttműködőnek mutatkozott.

 A kétgyermekes anyát őrizetbe vették, nagyobb gyermekéről évek óta annak édesapja gondoskodik, kétéves lánya felügyeletét ideiglenesen a kiértesített gyermekvédelmi intézmény látja el. Az ügy részleteit feltáró vizsgálatot a BRFK életvédelmi osztálya szakértők bevonásával folytatja.

Borítókép: P. Gabriella a helyszíni szemle során beismerte, hogy meggyilkolta a nevelőanyját

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.