Ezer forintért verte agyon a kutyát a falu főterén

Egy ittas állapotban lévő férfi 1000 forintot kért azért, hogy megöljön egy kutyát. A fizetségét alkoholra és édességre költötte el.

Munkatársunktól
Forrás: Tények2023. 05. 19. 15:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még februárban történt az eset egy dél-somogyi településen, ahol egy nő 1000 forintot kínált a férfinak azért, hogy ölje meg hároméves kutyáját – tudatta a Somogy Vármegyei Főügyészség. 

Az ittas férfi mindezt elvállalta, majd később a nővel együtt a kutyát a falu főterére vitték, majd a nő hazament. 

Ezután a férfi az egyik fához kikötött kutyát a nő által biztosított fejszével többször megütötte a fején és az oldalánál. Egy közelben lakó személy felfigyelt az eb vonyítására és értesítette a rendőrséget, de az állaton már nem lehetett segíteni – írta a Tények. 

A férfi a kutya megöléséért 1000 forintot kapott a nőtől, amit még aznap szeszes italra és édességre költött. 

Az ügyészség állatkínzás vétsége és garázdaság vétsége miatt emelt vádat az ügyben és vádiratában felfüggesztett szabadságvesztésre tett indítványt.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.