Fogadta az Állami Számvevőszék az EP-bizottságot

Hatásköréről és működéséről tájékoztatta a bizottság képviselőit a szervezet – tették közzé.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 16. 14:40
null
20221011 Budapest A Hófehér gazdaság felé - Korrupciós helyzetkép Közép-Európában elnevezésű konferencia fotó: Teknős Miklós (TEK) Magyar Nemzet képen: Windisch László, az Állami Számvevőszék elnöke Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Látogatást tett az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának delegációja az Állami Számvevőszéknél (ÁSZ). A delegáció tagjai tájékoztatást kaptak az ÁSZ működéséről, szerepéről, valamint a delegáció érdeklődésére számot tartó megvalósult és tervezett ellenőrzésekről – közölte az ÁSZ az MTI-vel. A közlemény szerint az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának delegációját Windisch László, az Állami Számvevőszék elnöke, továbbá az ÁSZ alelnöke és vezető szakértői fogadták, a küldöttséget Monika Hohlmeier, a költségvetési ellenőrző bizottság elnöke vezette.

A találkozón a delegáció tagjai egyebek mellett részletes tájékoztatást kaptak az Állami Számvevőszék hatásköréről, működéséről, az uniós alapokkal kapcsolatos ellenőrzésekről, az EU-támogatások felhasználását érintő, előkészítés alatt álló ellenőrzésekről, a zárszámadás ellenőrzésével összefüggő tapasztalatokról, a brexit-alkalmazkodási tartalékból nyújtott uniós támogatások ellenőrzéséről, a Vidékfejlesztési program keretében nyújtott uniós támogatások célzott ellenőrzéséről, valamint az integritási ellenőrzések tapasztalatairól 

– írták.
A megbeszélésen Windisch László beszámolt arról a megújulási folyamatról, amelynek megvalósítása a tavaly júliusi megválasztását követően kezdődött el. A cél továbbra is professzionális állami pénzügyi-gazdasági ellenőrző és tanácsadó szervezet felépítése, amely mélyülő és a korábbinál is alaposabb ellenőrzéseivel hozzá tud járulni ahhoz, hogy az ellenőrzött intézmények és szervezetek ne csak szabályosan, hanem eredményesen és hatékonyan költsék el a rájuk bízott közpénzeket – áll a közleményben.

Borítókép: Windisch László, az Állami Számvevőszék elnöke A hófehér gazdaság felé – Korrupciós helyzetkép Közép-Európában elnevezésű konferencián (Fotó: Teknős Miklós)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.