Fotópályázat magyar szemmel

Anyaföld, anyanyelv, anyaszív témákban hirdet fotó-, és rajzpályázatot a Nemzetpolitikai Államtitkárság.

2023. 05. 05. 13:36
Fotópályázat Magyar Szemmel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Anyaföld, anyanyelv, anyaszív–anyák napja közeledtével, ezzel a három témával 

hirdeti meg újra a népszerű Magyar szemmel című fotópályázatát a Nemzetpolitikai Államtitkárság. A felhívás a tárca idei tematikus éve, a 2023 a gondoskodó nemzet éve programsorozatának része.

A pályázatra a világ bármely tájáról, a Kárpát-medencéből és a diaszpórából egyaránt lehet jelentkezni a témának megfelelő pályamunkával, emellett a felhívás az idei esztendőben egy rajzpályázattal is kiegészül a 14 éven aluli gyerekek számára – olvasható a közleményben.

Mint írták, 

a pályázat három témája: anyaföld, anyanyelv, anyaszív. E három témában várják a 14. életévüket betöltött pályázók fotóit, valamint az anyaszív kategóriában a 14 év alatti korosztály rajzait.

 – Az Anyaföld téma célja, hogy bemutassuk életünk forrását, szülőföldünket: a Kárpát-medence és a diaszpóra magyarsága által lakott lenyűgöző tájakat, magyarságunk kulturális örökségeit. Az Anyanyelv témában olyan alkotásokat várunk, amelyek középpontjában legfontosabb kulturális kincsünk, anyanyelvünk, annak szépsége, sokszínűsége, fontossága áll. Az Anyaszív kategóriában pedig mindazokat a fotókat és rajzokat várjuk, amelyek témája az anyai szeretet, odafigyelés és támogatás sokszínűsége, szépsége – közölte a Nemzetpolitikai Államtitkárság.

A tárca már 2021-ben is hirdetett meg ilyen fotópályázatot. Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára akkor úgy fogalmazott, 

az a céljuk, hogy az elmúlt időszak számos nehézsége és kihívása után a pozitív dolgokra koncentráljanak, és bemutassák a minket körülvevő csodákat. 

Az idei pályázati alkotások beküldési határideje május 29.

 

Borítókép: Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára beszédet mond a Magyar szemmel című fotópályázat képeiből összeállított kültéri kiállítás megnyitóján az Összetartozás Emlékhelye mellett a nemzeti összetartozás napján, 2021. június 4-én. (Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.