Füstmérgezés okozhatta egy ember halálát

Feltehetően füstmérgezés miatt halt meg egy idős ember a Pest vármegyei Csomádon szombaton – tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 20. 17:57
2023. május 5-én, péntek hajnali negyed háromkor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy családi házzal egybeépített melléképület Isaszegen. 2 járművel 10 tűzoltó vonult a Damjanich utcába, ahol egy 150 négyzetméteres családi házzal egybeépített 30 négyzetméteres melléképület égett teljes terjedelmében. Az életvitelszerűen lakott melléképületben a tűz keletkezésekor két ember tartózkodott. Egyikük könnyebb füstmérgezéssel elhagyta az épületet, a másik viszont nem tudott kimenekülni. A középkorú nő holttestét a tűzoltók találták meg. Oltás közben egy gázpalackot is kihoztak a melléképületből, megelőzve ezzel egy robbanást. Megakadályozták, hogy a lángok átterjedjenek a családi házra, majd fél óra alatt megfékezték a tüzet. A tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja. Évente több mint 7000 lakóépület gyullad ki Magyarországon, mégis csak elenyésző számban használnak otthon füstérzékelőt. Pedig ahol van füstérzékelő, ott a tűz keletkezésekor tudomást szereznek róla, így hamarabb meg tudják fékezni, időben ki tudnak menekülni. Ahol volt érzékelő, ott nem történt tragédia, sérülés, de még nagyobb tűz sem volt. Fotók: Gödöllő HTP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dóka Imre közlése szerint kora délután jelezték a katasztrófavédelemnek, hogy a Rákóczi Ferenc utca egyik családi házában holttestet találtak.

A tűzoltók egy korábban történt tűzeset nyomaira leltek, a ház egyik szobájában az ágy és környezete, valamint felhalmozott papírhulladék égett.

A tűz keletkezési körülményeit tűzvizsgálati eljárásban tisztázzák – fűzte hozzá.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Gödöllő HTP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.