időjárás 21°C Félix 2023. június 9.
logo

Így reagált Gulyás Gergely Karácsonyra, aki szerint háborúban állunk Oroszországgal

Harangozó Éva
2023.05.25. 16:07 2023.05.25. 16:39
Így reagált Gulyás Gergely Karácsonyra, aki szerint háborúban állunk Oroszországgal

– Erőltetett, mondvacsinált, alaptalan 

– így reagált lapunk kérdésére Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón a főpolgármester kijelentésére. 

Karácsony Gergely tegnap azt nyilatkozta, hogy Magyarország háborúban áll Oroszországgal és ezért nem lehet megoldani, hogy klíma legyen a 3-as metrón. 

Nem ígértem meg, hogy fogunk klimatizálni

– állította az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a főpolgármester, aki az alábbi szavakkal indokolta a légkondicionálás elmaradását: „Az egyik az, hogy éppen egy háborúban állunk azzal az országgal, amely beszállítója volt ennek a metrókocsi-beszerzésnek. Ők szankciós listán vannak, ezért nagyon nehéz bármilyen jogunkat érvényesíteni” – fogalmazott a főpolgármester. Elmondása szerint ennek ellenére napi szinten tárgyalnak az orosz beszállítóval, csak az a baj, hogy ők szankciós listán vannak, és a szerződésmódosításhoz külön engedélyre van szükség. 

Amikor a műsorvezető „apró pontosításként” megjegyezte, hogy Magyarország nem áll háborúban senkivel, a főpolgármester nyomatékosította: „én azt gondolom, hogy de”. Az újabb kérdésre, hogy a főpolgármester szerint Magyarország valóban háborúban áll-e Oroszországgal, Karácsony Gergely már azt mondta, hogy „nyilván nem, de ez egy borzasztó nehéz helyzet”.

Gulyás Gergely a mai Kormányinfón felidézte, amikor a 2019-es önkormányzati választási kampányban Karácsony hőmérővel pózolt a metróban, azóta nem sikerült megoldania a kocsik klimatizálását.  

 

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester fénykarddal pózol május 4-én, a nemzetközi Star Wars napon (Fotó: Facebook/Karácsony Gergely)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.