Így reagált Gulyás Gergely Karácsonyra, aki szerint háborúban állunk Oroszországgal

A főpolgármester szerint a háború miatt nem tudják megoldani a metró klimatizálását, amit egyébként ő saját bevallása szerint sosem ígért meg.

2023. 05. 25. 16:07
Karácsony Gergely fénykard
Forrás: Facebook/Karácsony Gergely
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Erőltetett, mondvacsinált, alaptalan 

– így reagált lapunk kérdésére Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón a főpolgármester kijelentésére. 

Karácsony Gergely tegnap azt nyilatkozta, hogy Magyarország háborúban áll Oroszországgal és ezért nem lehet megoldani, hogy klíma legyen a 3-as metrón. 

Nem ígértem meg, hogy fogunk klimatizálni

– állította az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a főpolgármester, aki az alábbi szavakkal indokolta a légkondicionálás elmaradását: „Az egyik az, hogy éppen egy háborúban állunk azzal az országgal, amely beszállítója volt ennek a metrókocsi-beszerzésnek. Ők szankciós listán vannak, ezért nagyon nehéz bármilyen jogunkat érvényesíteni” – fogalmazott a főpolgármester. Elmondása szerint ennek ellenére napi szinten tárgyalnak az orosz beszállítóval, csak az a baj, hogy ők szankciós listán vannak, és a szerződésmódosításhoz külön engedélyre van szükség. 

Amikor a műsorvezető „apró pontosításként” megjegyezte, hogy Magyarország nem áll háborúban senkivel, a főpolgármester nyomatékosította: „én azt gondolom, hogy de”. Az újabb kérdésre, hogy a főpolgármester szerint Magyarország valóban háborúban áll-e Oroszországgal, Karácsony Gergely már azt mondta, hogy „nyilván nem, de ez egy borzasztó nehéz helyzet”.

Gulyás Gergely a mai Kormányinfón felidézte, amikor a 2019-es önkormányzati választási kampányban Karácsony hőmérővel pózolt a metróban, azóta nem sikerült megoldania a kocsik klimatizálását.  

 

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester fénykarddal pózol május 4-én, a nemzetközi Star Wars napon (Fotó: Facebook/Karácsony Gergely)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.