Gyalogost ütött el egy kamion Berettyóújfalunál

Helyzetjelentés az utakról csütörtökön reggel.

Magyar Nemzet
Forrás: Útinform, Rendőrség2023. 05. 25. 7:29
null
Budapest, 2018. július 23. Rendõrségi helyszínelõk dolgoznak 2018. július 23-án Csepelen, a II. Rákóczi Ferenc út 345. szám elõtt, ahol egy személyautó halálra gázolt egy gyalogost. MTI Fotó: Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élénkül a forgalom a főváros irányába, többek között

  • az M3-as autópályán az M0-s autóúti csomóponttól,
  • a 10-es főúton a solymári körforgalomtól,
  • a 11-es főúton Leányfalu és Budakalász között,
  • a 31-esen Mende és Maglód térségében, illetve
  • az 51-es főúton Dunaharasztinál.

A 7-es főúton Székesfehérvár határában, a 61-es kilométernél a városközpont irányába egy műszaki hibás személyautó okoz forgalmi akadályt, illetve útszűkületet – figyelmeztetett az Útinform.

A 42-es főúton, Berettyóújfalu elkerülő szakaszán egy kamion gyalogost gázolt. A rendőrség tájékoztatása szerint az elütött harmincegy éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A 42-es kilométernél félpályás korlátozás van érvényben.

A rendőrség délelőtt tíz óra előtt tudatta, hogy a helyszínelés és a műszaki mentés véget ért, a forgalom ismét zavartalan.

Baleset történt Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, a Kánó és Felsőtelekes közötti úton. Letért az útról és fának csapódott egy személyautó. Mind a két irányból csak nagy kerülővel lehet továbbhaladni. Rudabánya és Ragály felé lehet kerülni.

Este tíz óráig a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Felsőnyárád–Ormosbányáról több alkalommal megkülönböztető jelzés nélküli barnakőszén-szállítmányok közlekednek Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Csongrád-Csanád vármegyék főútjain. Kérik, hogy az arra közlekedők fokozott figyelemmel és türelemmel közlekedjenek, kellő óvatossággal közelítsék meg a szállítmányokat, ezzel is segítve a biztonságos és folyamatos haladást.

A magyar–román határszakaszon, az M43-as autópályán Csanádpalota határátlépő előtt az erős tranzitforgalom miatt öt kilométeres a kilépő kamionsor.

Az ünnepi kamiontilalom május 28-án, vasárnap reggel hat órától este tíz óráig tart, majd május 29-én, hétfőn ugyancsak reggel hat órától este tíz óráig lesz érvényben.

 

Munkavégzés az utakon

Az M1-es autópályán Hegyeshalom felé Budaörs határában, a 14-es és a 16-os kilométer között a külső sávot elkerítették a járművek elől aszfaltozás miatt. De a Tópark lehajtó, majd az 1-es főúti kihajtó és az M0-s autóúti kijárat is használható marad. Fontos információ az M0-s autóútra tartóknak, hogy a terelés elején maradjanak a belső sávban.

Az M31-es autópályán az M0-s autóút felé vezető oldalon, Nagytarcsa térségében dilatációs szerkezetet javítanak. Az 2-es és a 1-es kilométer között csak a belső sáv járható.

Az M1-es autópályán Győr elkerülő szakaszán a Rába híd felújításán dolgoznak, a 123-as és a 129-es kilométer között a Hegyeshalom felé vezető oldalon a külső és a leállósávot lezárták. A forgalom a belső sávon, illetve az ellenkező, Budapest felé vezető oldal belső sávján halad. A főváros irányába a külső és a leállósáv használható.

Jelentős forgalomtereléssel járó munka folyik a magyar–szlovák határszakaszon, a 14-es főúton Vámosszabadi határátkelőhelynél, a Medve híd szlovákiai oldalán. A munkavégzés miatt a három és fél tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon. Nekik kijelölt terelőúton, a 13-as főúti monostori határhíd felé kell kerülőt tenni.

Aszfaltozási munkákat végeznek a fővárosban, a XI. kerületi Repülőtéri úton a Kőérberki út és a Mol benzinkút között. A kivitelezés idejére, hétköznap reggel kilenc óra és délután három óra között, illetve hétvégén reggel hét óra és délután öt óra között csak a közösségi közlekedés (BKK) járatai haladhatnak el a munkaterület mellett. A közúti közlekedés egyéb járművei ebben az időszakban nem tudnak áthajtani, ezért kerülni a Kőérberki út–Egér út–M1/M7-es autópálya közös szakasza útvonalon lehet.

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat az Útinform oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.