„Gyurcsány Ferenc mellé sodródni nem a siker receptje”

Novák Előd: Nem állunk ki Ukrajna területi integritása mellett.

Magyar Nemzet
2023. 05. 23. 10:20
VARGA Mihály
Budapest, 2023. március 1. Varga Mihály pénzügyminiszter előterjesztőként felszólal a 2023-as költségvetés módosításának vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. március 1-jén. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novák Előd napirend előtt arról beszélt: szerinte számos dolog bizonyítja a magyar kormány ukrajnai háborúban való sajnálatos részvételét. 

A Mi Hazánk képviselője többek között ide sorolta, hogy a kormány megszavazta a NATO-bővítést, illetve a háborús szankciókat is.

Hangoztatta: Ukrajna területi integritásának hajtogatása helyett a magyar kormánynak inkább azt kéne megakadályoznia, hogy a kárpátaljai magyarságot golyófogónak használják. – Az ukránok és az oroszok után a legnagyobb véráldozatot a magyarság hozta ebben a háborúban is. Pedig Kárpátalja az egyetlen régiója Ukrajnának, amelyet még nem ért orosz csapás. Szögezzük hát le, nem állunk ki Ukrajna területi integritása mellett – mondta Novák Előd. 

Válaszában a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára közölte: abban egyetért Novákkal, hogy a kárpátaljai magyarokat meg kell védeni, ez nem a mi háborúnk.

Menczer Tamás ugyanakkor leszögezte azt is, hogy Magyarország a kezdtek óta a béke pártján áll, a kormány pedig sohasem szavazott meg olyan szankciót, ami az ország energiabiztonságát veszélyeztetné.

 A magyar miniszterelnök, a magyar külügyminiszter és a magyar kormány mindig elérte, hogy energetika vonatkozásában kivételes eljárásban részesüljünk, éppen ezért garantálható jelenleg is az ország energiabiztonsága

 – mondta.

Menczer Tamás végül úgy fogalmazott, hogy „az önök helyében óvatos lennék az olyan vádakkal, amelyeket a magyar baloldal és Gyurcsány Ferenc is megfogalmaz a kormánnyal kapcsolatban, mert még a végén odasodródnak Gyurcsány Ferenc mellé. Lehet, hogy ez ellen ágálnak, de hát mégis a szavak és a tettek beszélnek, és hát az önök mellett ülő jobbikosok példája mutatja, hogy ez nem a siker receptje”.

 Borítókép: Parlament (Fotó: Bruzák Noémi) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.