időjárás -1°C Ferenc , Olívia 2023. december 3.
logo

„Gyurcsány Ferenc mellé sodródni nem a siker receptje”

Magyar Nemzet
2023.05.23. 10:20 2023.05.23. 11:54
 „Gyurcsány Ferenc mellé sodródni nem a siker receptje”

Novák Előd napirend előtt arról beszélt: szerinte számos dolog bizonyítja a magyar kormány ukrajnai háborúban való sajnálatos részvételét. 

A Mi Hazánk képviselője többek között ide sorolta, hogy a kormány megszavazta a NATO-bővítést, illetve a háborús szankciókat is.

Hangoztatta: Ukrajna területi integritásának hajtogatása helyett a magyar kormánynak inkább azt kéne megakadályoznia, hogy a kárpátaljai magyarságot golyófogónak használják. – Az ukránok és az oroszok után a legnagyobb véráldozatot a magyarság hozta ebben a háborúban is. Pedig Kárpátalja az egyetlen régiója Ukrajnának, amelyet még nem ért orosz csapás. Szögezzük hát le, nem állunk ki Ukrajna területi integritása mellett – mondta Novák Előd. 

Válaszában a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára közölte: abban egyetért Novákkal, hogy a kárpátaljai magyarokat meg kell védeni, ez nem a mi háborúnk.

Menczer Tamás ugyanakkor leszögezte azt is, hogy Magyarország a kezdtek óta a béke pártján áll, a kormány pedig sohasem szavazott meg olyan szankciót, ami az ország energiabiztonságát veszélyeztetné.

 A magyar miniszterelnök, a magyar külügyminiszter és a magyar kormány mindig elérte, hogy energetika vonatkozásában kivételes eljárásban részesüljünk, éppen ezért garantálható jelenleg is az ország energiabiztonsága

 – mondta.

Menczer Tamás végül úgy fogalmazott, hogy „az önök helyében óvatos lennék az olyan vádakkal, amelyeket a magyar baloldal és Gyurcsány Ferenc is megfogalmaz a kormánnyal kapcsolatban, mert még a végén odasodródnak Gyurcsány Ferenc mellé. Lehet, hogy ez ellen ágálnak, de hát mégis a szavak és a tettek beszélnek, és hát az önök mellett ülő jobbikosok példája mutatja, hogy ez nem a siker receptje”.

 Borítókép: Parlament (Fotó: Bruzák Noémi) 

Szócsaták az Országgyűlésben

Az ellenzék nem tudja értelmezni a napirenden lévő törvényeket

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.