Hallgat a baloldal Daniel Freund elszólásával kapcsolatban

Levélben kerestük meg a baloldali összefogás pártjait Daniel Freund, a német Zöldek/Európai Szabad Szövetség EP-képviselőjének megnyilvánulásával kapcsolatban, aki gyakorlatilag bevallotta, hogy ideológiai okok miatt tartják vissza a Magyarországnak járó uniós pénzeket.

2023. 05. 18. 15:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Daniel Freund, a német Zöldek/Európai Szabad Szövetség EP-képviselője nemrég Twitteren „No money”, vagyis nincs pénz kijelentéssel kommentálta a magyar kormány három részből álló jelmondatát: „No migration! No gender! No War” (Nem a migrációra! Nem a genderre! Nem a háborúra!). 

Bohár Dániel, a Megafon munkatársa Budapesten megkérdezte a képviselőt, hogy szerinte valóban nem jár-e semmilyen EU-s támogatás Magyarországnak, ha nem enged be migránsokat. Freund azt válaszolta, „az a hozzáállás, hogy nincs migráció, senki sem jöhet be az országba, elég egyértelműen az EU-s források megvonásához vezet”.

A baloldali összefogás pártjait levélben kerestük meg Daniel Freund megnyilvánulásával kapcsolatban. Arra lettünk volna kíváncsiak, mi az álláspontjuk a német politikus mondataival kapcsolatban, illetve helyesnek tartják-e, hogy a magyar emberek ideológiai okok miatt nem kapják meg a nekik járó uniós forrásokat.

Választ azonban nem kaptunk. (Amennyiben ez változik, cikkünket azonnal frissítjük.)

Érdemes megjegyezni azonban, hogy Tordai Bence Facebook-oldalára kedden feltöltött fénykép tanúsága szerint Szabó Tímeával fogták közre Daniel Freundot, miközben 

az egekig magasztalta az EU-s források blokkolásáért tevékenykedő német képviselőt.  

A nemrégiben korrupciógyanúba keveredett Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője és Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője pedig megfigyelőként vettek részt a költségvetési ellenőrző bizottság delegációjának háromnapos budapesti látogatásán. A küldöttségnek Daniel Freund is tagja volt.

 

Nem vagyunk beosztottak

– Tisztázzunk valamit, nem vagyunk alsós osztály, nem vagyunk beosztottak és nem vagyunk gyarmat – így reagált Daniel Freund lekezelő Twitter-posztjára videójában Dömötör Csaba

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára emlékeztetett, a német EP-képviselő azt nyilatkozta: azért jött Magyarországra, hogy ellenőrizze, elvégeztük-e a házi feladatunkat. „Hogyha az a házi feladat, hogy jobban bevonódjunk a háborúba, akkor ezt a leckét nem írtuk meg, és nem is fogjuk” – mondta Dömötör Csaba. 

A közismerten magyarellenes képviselő budapesti tartózkodása alatt mémként is megosztott magáról egy képet, amin szigorúan néz. 

A fotó fölé ezt írta: „én, amikor azt hallom az Orbán-kormánytól, hogy jól haladnak a jogállamiság és a korrupcióellenes küzdelem terén”. Erre válaszolt a magyar miniszterelnök politikai igazgatója, Orbán Balázs, aki egy nevetős képet osztott meg magáról Twitter-profilján, az alábbi szöveggel: „Én, amikor egy baloldali európai parlamenti képviselő a korrupcióról próbál minket kioktatni”.

Borítókép: Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.