Háromezer gyermek támogatására indítottak országos gyűjtést

Az Ökumenikus Segélyszervezet a programjaival esélyt ad a szegénységben élő gyermekeknek.

2023. 05. 03. 18:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizedik alkalommal hirdetett egy hónapos országos pénzadománygyűjtést a gyermekek ezreinek felzárkózását segítő Kapaszkodó programjának támogatására az Ökumenikus Segélyszervezet – erről szerdán kora délután tartottak sajtótájékoztatót a szervezet miskolci családok átmeneti otthonában. Az eseményről készült sajtóközleményből kiderül: a bejelentett akció célja, hogy minél több gyermeknek adhassanak esélyt a szegénység okozta hátrányok leküzdésére egész évben zajló fejlesztő foglalkozásokon és nyári gyermektáborokon. Az elmúlt évekhez hasonlóan, a felhíváshoz idén is a 1353-as adományvonalon (500 forint hívásonként) és a szervezet internetes oldalán lehet csatlakozni, a Tesco üzleteiben és weboldalán pedig szerdától elérhetők az adománygyűjtést támogató kuponok.

A 1353-as adományvonal tárcsázásával lehet segíteni a gyermekeknek. Fotó: Ökumenikus Segélyszervezet

Mint a sajtótájékoztatón elhangzott, nagy szükség van az adományokra, mert háromezer forinttal egy családok átmeneti otthonában élő gyermek háromnapi étkezéséhez, hatezer forinttal egy gyermek egyéni fejlesztésen való részvételéhez lehet hozzájárulni. Ötvenezer forinttal pedig egy gyermek négynapos napközis táborban való részvételét lehet segíteni.

Gáncs Kristóf, a segélyszervezet kommunikációs igazgatója a sajtótájékoztatón azt mondta, Kapaszkodó gyermekfejlesztő programjában, központjaiban összesen több mint háromezer, nehéz körülmények között élő gyermekkel foglalkozik rendszeresen az Ökumenikus Segélyszervezet.

– Olyan gyerekekkel, akik a segélyszervezet támogatása nélkül nem indulhatnának társaikkal egyenlő esélyekkel az életben. Gyerekekkel, akiknek nem lennének meg a szükséges eszközeik a tanuláshoz, akik nem járhatnának az iskolán kívüli korrepetálásra, fejlesztőfoglalkozásokra. Gyerekekkel, akik soha nem élhetnék meg a felhőtlen nyári táborozás varázslatos élményét – fogalmazott Gáncs Kristóf. Hozzátette: „már tizedik éve, hogy a május a gyermekek hónapja az Ökumenikus Segélyszervezetnél”.

A kommunikációs igazgató kifejtette: mindent megtesznek, hogy azokra a gyermekekre irányítsák a figyelmet, akik támogatásunk nélkül nem tudnák behozni nehéz életkörülményeikből fakadó lemaradásaikat.

– Azért hirdetünk összefogást, hogy minél több hátrányos helyzetű gyermeknek nyújthassunk kapaszkodót a felzárkózáshoz. Mind a segítségnyújtás, mind az adománygyűjtés országos, ezért is döntöttünk úgy, hogy idén egyik vidéki intézményünkben hívjuk föl a figyelmet az összefogásra – hangsúlyozta a segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Ökumenikus Segélyszervezet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.