Hont András: A rendőrök alappal érezhették agresszívnek a tüntetők föllépését

A publicista a karmelita kolostornál, a minap történt kordonbontásról mondta el a véleményét.

Magyar Nemzet
2023. 05. 11. 7:05
null
Borítókép: Kordonbontó diák a karmelita kolostornál (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség tegnap tette közzé a május 3-i kordonbontásos demonstrációról készült felvételt, ez abból egy részlet

– kezdte szerdai bejegyzését közösségi oldalán Hont András.

A publicista felhívta a figyelmet, hogy szerinte némileg más látható rajta, mint az eddigieken. Úgy véli, hogy azt ez alapján sem lehet megmondani, hogy a rendőrség minden megmozdulása jog- és szakszerű volt-e, de szerinte azt igen, hogy a helyszínen tartózkodó rendőrök alappal érezhették agresszívnek a tüntetők föllépését. 

Az is látható továbbá, hogy a demonstrálók egy tényleges építési területre törnek be, és bár a felirattal ellentétben én csupán egy dobálót látok, de az is untig elég annak fényében, hogy az elkerített részen kockakövek vannak fölhalmozva. Abba belegondolt-e bárki a nagy erkölcsi gőzfújás és az ezígynemmehettovább-nehagyjukozás közben, hogyha véletlenül elrepül egy kő, akkor nemcsak annak a rendőrnek mehet tönkre az élete, akit esetlegesen eltalál, hanem annak a fiatalnak is, aki fölhevült állapotban eldobja? 

− hangsúlyozta Hont András, aki hozzátette: minden bátorító gesztus, a közlő indulatait a közhangulattal összekeverő interpretáció, a karhatalmazás ezt hozza közelebb.

Megjegyzésképpen posztjában kifejtette, hogy szerinte az oktatással komoly gondok vannak, és − mint fogalmazott − a NER csak rontott a helyzeten. 

És mi változik, ha néhányan bejutnak a karmelitába, vagy csak ledöntik a kordont? Mi a célja ennek az akciósorozatnak?

− tette fel a kérdést Hont András. A publicista felidézte, hogy többen azzal hozakodnak elő, miszerint a Fidesz is bontott kordont, és 2006 őszén is erőszakosan léptek föl a tüntetők, és a hangulati-érzelmi megágyazásban a Fidesz nem volt vétlen. − Ám ha a Fidesz és a tévéostromlók helytelenül jártak el, akkor miért is az a követendő példa? − fogalmzott a publicista, aki hozzátette azt is: 

A Fidesz hatalma nem azon az őszön született meg. 2006-ot még követte három és fél év »baloldali«, »liberális« »kormányzás«. A másik meg az, hogy 2006-ban nem 17 éveseket küldtek előre a randalírozók.


Borítókép: Kordonbontó diák a karmelita kolostornál (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.