„Hálával tartozunk nekik”

Ismét pályázhatnak a települések az Idősbarát önkormányzat díjra.

Magyar Nemzet
2023. 05. 13. 11:46
HORNUNG Ágnes
Átadták a Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványokat Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét pályázhatnak a települések az Idősbarát önkormányzat díjra − jelentette be Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára. Közösségi oldalán az államtitkár azt írta: 

az Idősbarát önkormányzat díjat azok a községek, városok nyerhetik el, amelyek kötelező feladataikon túl aktívan tevékenykednek a helyben élő idősek közérzetének, jóllétének javításáért, például kiegészítő szolgáltatások biztosításával, különféle programok szervezésével.

Mint fogalmazott: „Mindannyiunk Magyarországát az idősek generációja alapozta meg, ezért hálával tartozunk nekik.”

A Kormány.hu oldalon azt írták, hogy az elismerés az aktív önkormányzati időspolitika megerősítését, az önkormányzatok idősekért vállalt cselekvő felelősségét és az idősügyi tevékenységek konkrét eredményeinek fejlesztését szolgálja, hiszen az időspolitika érvényesüléséért helyi szinten legtöbbet a közösségek fejlődését szolgáló önkormányzatok tehetik.

Az Idősbarát önkormányzat díj elnyerésével másfél millió forintos pénzjutalom jár, amelyet a nyertes önkormányzatok még az idén megkapnak. Az elismerésre június 15-ig pályázhatnak a települések.

Borítókép: Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára egy korábbi rendezvényen (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.