Indokolatlan és értelmetlen pusztítást végzett Monoron egy hosszúra nyúlt éjszaka után

Az anyagi kárt 1,2 millió forintban állapították meg.

Magyar Nemzet
Forrás: police.hu2023. 05. 17. 9:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A monori rendőrök egy nap alatt azonosították és elfogták azt a 26 éves férfit, aki a gyanú szerint közel két tucat skarlátvirágú galagonyát tett tönkre egy átmulatott éjszakán – írja a Police.hu.

A rendőrök 2023. május 11-én értesültek az előző éjszakai pusztításról. Az Ady Endre út nem hasonlított korábbi önmagára: a 2021 novemberében helyi önkéntesek által elültetett, húsz skarlátvirágú galagonya dísznövény a törzsüknél fogva kitörve, kitépve hevert. Az anyagi kárt 1,2 millió forintban állapították meg.

A rongálással a rendőrök egy nap alatt összefüggésbe hoztak egy helyi férfit, aki 

beismerte, jelentősebb mennyiségű szesz elfogyasztása után hazafelé sétált, amikor az útjába kerülő díszfa törzsét megmarkolta, majd addig hajlította, amíg reccsenést nem hallott. Eggyel nem elégedett meg, az utcában sorakozó, további 19 facsemetével is ugyanezt tette. 

Tettére magyarázatot nem adott, cselekményét sajnálta és szégyellte.

A Monori Rendőrkapitányság nagyobb kárt okozó rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.