Jön az anticiklon, fordulatot hoz a hétvége időjárásában + videó

A Kárpát-medence időjárását anticiklon határozza meg, ezáltal szárazabb léghullámok érkeznek.

Magyar Nemzet
Forrás: MET2023. 05. 05. 7:25
null
Derecske, 2020. április 29. Zivatarfelhõk egy repceföldrõl fényképezve Derecske térségében 2020. április 29-én. Erre a napra az egész országra figyelmeztetést adott ki zivatarveszély miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk pénteken, délután egy-egy helyen zápor is kialakulhat.

Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet délután 20 és 25, késő este 12, 18 Celsius-fok között alakul – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

 

Milyen lesz az idő a következő napokban?

Megnyugszik a légkör felettünk az érkező anticiklon hatására. A hétvégén egy peremhullám észak felől nedvesebb légtömegeket hoz, szórványosan esők, záporok, zivatarok alakulhatnak ki szombaton. Vasárnap a felhőtömbök kelet felé elhagyják az országot, mögötte gomolyosodni kezd a felhőzet, és a déli területeken is előfordulhat csapadék.

A jövő hét elején nyugat felől hullámzó frontálzóna alakítja időjárásunkat. Megnövekszik a felhőzet, és többfelé eshet.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.