Kamion és teherautó ütközött az M0-son, még az M1-esen is torlódik a kocsisor

Az M0-son egy kamion és egy kisteherautó, az M6-oson két autó ütközött. Szombathelyen egy benzinkút közelében gyulladt ki egy kisteherautó. Csütörtök reggeli helyzetjelentés az utakról.

Magyar Nemzet
2023. 05. 18. 8:27
2023. május 18-án kora reggel kamion és kisbusz ütközött össze az M0-s autóút 3-as kilométerszelvényénél, Törökbálint térségében, az M5-ös autópálya felé vezető irányban, az M7-es autópálya csomópontjánál. A törökbálinti, az érdi és a fővárosi hivatásos tűzoltók mellett a Pest vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínen van. A kamion sofőrje súlyosan, a kisbuszé könnyebben sérült meg. Mindketten ki tudtak szállni a járművekből. Egyelőre még tart a helyszínelés. Fotók: Pest VMKI Fotó: Pest VMKI Forrás: FB
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élénk a forgalom a Budapest környéki utakon. Sokan haladnak

  • az M2-es autóúton Dunakeszinél,
  • az M3-as autópálya bevezető szakaszán az M0-s autóúti csomóponttól,
  • a 10-es főúton a solymári körforgalomtól,
  • a 11-es főúton Leányfalu és Budakalász között,
  • a 31-es főúton Maglódtól, valamint
  • az 51-es főúton Dunaharasztitól a főváros irányába.

Az M0-s autóút déli szektorában az M5-ös autópálya felé vezető oldalon az M7-es autópálya csomópontjában, a 3-as kilométernél összeütközött egy kisteherautó és egy kamion, aminek következtében a teherautó felborult. A forgalmat a pályával párhuzamosan futó kollektor ágra terelik, a torlódás több kilométeres. 

A sor visszanyúlik az M1-es autópályára is, ahol már a 27-es jelű Herceghalom csomóponttól Budapest irányába érzékelhető lassulás.

 Aki teheti, Herceghalomtól az 1-es főutat válassza Budaörsig, ahol szintén szakaszos lassulásra lehet számítani. Onnan az M7-es autópályán vagy Törökbálinton keresztül érhető el az M0-s autóút. Az ellenkező oldalon, az M1-es autópálya irányába a belső sávot megnyitották, de a torlódás lassan oszlik. Hosszabb menetidővel kell számolni – figyelmeztetett az Útinform.

Az M6-os autópályán Pécs felé Dunaújváros térségében két személyautó ütközött össze. A 76-os kilométernél a külső sávon halad a forgalom.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint 

kigyulladt egy kisteherautó Szombathelyen, a Zanati útnál, egy üzemanyagtöltő állomás közelében. 

A városi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és egy habsugárral előbb körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. Az egységek megbontották a jármű rakományát, hogy a belül izzó részeket is el tudják oltani.

A magyar–román határszakaszon, az M43-as autópályán Csanádpalota határátkelő előtt az erős tranzitforgalom miatt öt kilométeres a kilépésre váró kamionsor.

 

Gondokat okoz a tegnapi eső

Az M4-es autóúton Albertirsa térségében, az 53-as kilométernél a szerdán hirtelen lezúduló csapadék miatt víz- és sárátfolyás alakult ki. A Szolnok felé vezető oldalon a zárást feloldották, de a Budapest felé közlekedőket az 57-es Albertirsa csomópontnál a rendőrség továbbra is kitereli a pályáról.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében a nagy mennyiségű csapadék miatt vízátfolyás keletkezett a 2527-es Vadna–Sajóvelezd összekötő úton, emiatt az 1-es és a 4-es kilométer között az utat teljes szélességében lezárták. Kerülni a 26-os főúton, Putnokon keresztül lehet.

 

Munkavégzés az utakon

Este tíz óráig a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Felsőnyárád–Ormosbányáról több alkalommal, megkülönböztető jelzés nélküli barnakőszén-szállítmányok haladnak a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Vásárosnaményba. Napközben Felsőnyárádról a 26-os főúton haladnak Miskolc felé, majd az M30-as és az M3-as autópályán Vásárosnamény felé. Azt kérték, hogy az arra közlekedők fokozott figyelemmel és türelemmel közlekedjenek, kellő óvatossággal közelítsék meg a szállítmányokat, ezzel is segítve a biztonságos és folyamatos haladást.

Az M1-es autópályán Hegyeshalom irányába a 14-es és a 16-os kilométer között javítási munka miatt  forgalomkorlátozásra kell számítani. Jóval távolabb Győr térségében, a 123-as és 129-es kilométer között a Rába-híd felújítása miatt szintén a Hegyeshalom felé tartó oldalon a külső és a leállósávot lezárták. A forgalom a belső, illetve az ellenkező oldal belső sávján halad. A Budapest felé tartók a leálló- és a külső sávot tudják használni. A Budapest felé vezető oldalon a Nagyszentjános/Bőny csomópont közelében, a 101-es és a 90-es kilométer között burkolatfelújítás kezdődött. A forgalom a belső sávon, illetve az ellenkező oldal belső sávján halad. Hegyeshalom irányába a külső és a leálló sáv járható.

Az M3-as autópályán Kál térségében, a Nagyfüged csomópont közelében felújítják a burkolatot. A 90-es és a 101-es kilométer között a Vásárosnamény felé tartókat az ellenkező oldal belső sávjába terelik át, a Budapest felé haladók sávelhúzással két sávot használhatnak.

Jelentős forgalomtereléssel járó munka folyik a magyar–szlovák határszakaszon, a 14-es főúton Vámosszabadi határátkelőhelynél, a Medve-híd szlovákiai oldalán. A munkavégzés miatt a három és fél tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon. Nekik kijelölt terelőúton, a 13-as főúti monostori határhíd felé kell kerülőt tenni.

Aszfaltozási munkákat végeznek a fővárosban, a XI. kerületi Repülőtéri úton a Kőérberki út és a Mol benzinkút között. A kivitelezés idejére, hétköznap reggel kilenc óra és délután három óra között, illetve hétvégén reggel hét óra és délután öt óra között csak a közösségi közlekedés (BKK) járatai haladhatnak el a munkaterület mellett. A közúti közlekedés egyéb járművei ebben az időszakban nem tudnak áthajtani, ezért kerülni a Kőérberki út–Egér út–M1/M7-es autópálya közös szakasza útvonalon lehet.

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat az Útinform oldalán.

Borítókép: a baleset helyszíne (Fotó: Pest VMKI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.