Karambol Dunaharasztinál, torlódnak az utak

Sűrűsödik a reggeli forgalom a főváros felé. Két autó ütközött Dunaharasztinál, villanyoszlopnak ment egy kocsi Kisújszálláson.

Magyar Nemzet
Forrás: Útinform2023. 05. 16. 7:37
null
Dunaharaszti, 2019. október 6. Összeroncsolódott személygépkocsik Dunaharaszti belterületén, a Jedlik Ányos úton, ahol tisztázatlan körülmények között összeütközött a két autó 2019. október 6-án. A balesetben egy férfi a helyszínen életét vesztette. MTI/Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élénk a forgalom a Budapest környéki utakon. Sokan haladnak a főváros felé

  • az M0-s autóúton a 11-es főúti csomópont előtt,
  • az M2-es autóúton Dunakeszi térségénél,
  • az M3-as autópálya bevezető szakaszán,
  • a 10-es főúton a solymári körforgalomtól,
  • a 11-es főúton Leányfalu és Budakalász között,
  • a 31-es főúton Maglódtól,
  • az 51-es főúton Dunaharasztitól, valamint
  • a Csepel-sziget útjain a belváros felé.

Dunaharaszti határában, az 51-es főúton összeütközött két gépkocsi. A 17-es kilométernél félpályás lezárás mellett kezdődött el a helyszínelés – figyelmeztetett az Útinform.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint villanyoszlopnak futott egy autó Kisújszálláson, a Deák Ferenc utcában. A műszaki mentéshez a kisújszállási önkormányzati tűzoltókat riasztották. Szolnok felé egy sávon halad a forgalom.

 

Munkavégzés az utakon

Az M1-es autópályán Győr térségében, a 123-as és 129-es kilométer között a Rába-híd felújítása miatt a Hegyeshalom felé tartó oldalon a külső és a leállósávot lezárták. A forgalom a belső, illetve az ellenkező oldal belső sávján halad. A Budapest felé tartók a leálló- és a külső sávot tudják használni. A Budapest felé vezető oldalon a Nagyszentjános/Bőny csomópont közelében, a 101-es és a 90-es kilométer között burkolatfelújítás kezdődött. A forgalom a belső sávon, illetve az ellenkező oldal belső sávján halad. Hegyeshalom irányába a külső és a leállósáv járható.

Az M3-as autópályán Kál térségében, a Nagyfüged csomópont közelében felújítják a burkolatot. Változott a hétvégi forgalmi rend, a 90-es kilométer és a 101-es kilométer között a Vásárosnamény felé tartókat az ellenkező oldal belső sávjába terelik át, a Budapest felé haladók sávelhúzással két sávot használhatnak.

Jelentős forgalomtereléssel járó munka folyik a magyar–szlovák határszakaszon, a 14-es főúton a Vámosszabadi határátkelőhelynél, a Medve-híd szlovákiai oldalán. A munkavégzés miatt a három és fél tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon. Nekik kijelölt terelőúton, a 13-as főúti monostori határhíd felé kell kerülőt tenni.

Aszfaltozási munkákat végeznek a fővárosban, a XI. kerületi Repülőtéri úton a Kőérberki út és a Mol benzinkút között. A kivitelezés idejére, a teljes lezárás alatt hétköznap reggel kilenc óra és délután három óra között, illetve hétvégén reggel hét és délután öt óra között csak a közösségi közlekedés (BKK) járatai haladhatnak el a munkaterület mellett. A közúti közlekedés egyéb járművei ebben az időszakban nem tudnak áthajtani, ezért kerülni a Kőérberki út–Egér út–M1/M7-es autópálya közös szakasza útvonalon lehet.

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat az Útinform oldalán.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.