Két karakán nő állította le a késes kiskorú bűnözőket Pécsen

Kartörés is van a történetben.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 23. 16:22
Aerial,Photo,About,The,Giant,Church,In,Pecs,City.,Hungary.
2129978231 Fotó: Geza Kurka_Hungary
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felfegyverkezve elkövetett rablás és más bűncselekmények miatt rendelte el kedden a Pécsi Járásbíróság egy fiatal nő és két fiatalkorú fiú letartóztatását.

A Pécsi Törvényszék azt írja, a gyanú szerint a nő és társai május 20-án éjjel egy pécsi belvárosi ház előtt símaszkba, fekete ruhába öltözve megállítottak egy férfit, majd késsel fenyegetve értékeinek átadására szólították fel, így a gyanúsítottól egy 150 ezer forintos mobiltelefont zsákmányoltak.

Fél órával később ismét megállítottak valakit, akit szintén késsel fenyegetve kényszerítettek értékei átadására, kitépték a kezéből nagy értékű mobiltelefonját és annak tokjában tárolt bankkártyáját, 700-800 eurós kárt okozva ezzel a sértettnek. Nem sokkal ezek után a gyanúsítottak ugyanebben az utcában két nőt tartóztattak fel, szintén késsel fenyegetve felszólították őket értékeik átadására. 

A sértettek nem adtak át semmit, ezért a gyanúsítottak elszaladtak a helyszínről.

A nő és két társa később késsel megtámadott egy újabb sértettet, aki egyedül sétált hazafelé, őt gázspray-vel lefújták, emiatt a sértett elesett és eltörte a bal karját.

A fiatal nő és a két fiatalkorú fiú letartóztatását egy hónapra rendelte el a bíróság négy rendbeli csoportosan, felfegyverkezve elkövetett rablás – amelyből két rendbeli kísérlet –, továbbá csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel és okirattal való visszaélés alapos gyanúja miatt. A fiatalkorúak letartóztatását javítóintézetben hajtják végre.

A végzést az ügyész, a gyanúsított nő és védője tudomásul vették, míg a fiatalkorú gyanúsítottak, védőik és törvényes képviselőik fellebbezést jelentettek be enyhébb kényszerintézkedés elrendelése érdekében, a bíróság végzése így a fiatalkorúak esetében még nem végleges.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.