Kifosztott egy idős nőt, miközben bűnügyi felügyelet alatt állt

Felajánlotta az idős nőnek, hogy segít neki átkelni a zebrán, közben kivette a zsebéből a személyi igazolványát, melyben az iratok mellett pénz is volt.

Magyar Nemzet
Forrás: police.hu2023. 05. 15. 8:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kifosztás miatt kell felelnie annak a férfinak, aki a gyanú szerint a XV. kerületben a zebrán fosztott ki egy idős nőt – írja a police.hu.

A rendőrség adatai szerint április 25-én egy férfi az újpalotai vásárcsarnok közelében segítségnyújtás ürügyén szólított meg egy 82 éves nőt. A férfi egy buszmegálló felé ment, amikor észrevette, hogy az idős asszony nadrágzsebéből kilóg a személyi igazolványa. Amikor a nő mellé ért, felajánlotta, hogy segít neki átkelni a zebrán, közben kivette a zsebéből az igazolványt, melyben az iratok mellett 40 ezer forint is volt. A pénzt eltette, az igazolványt a közelben eldobta, majd buszra szállt.

A XV. kerületi nyomozók a feltételezett elkövetőt azonosították, a 38 éves férfiról kiderült, hogy a bűncselekmény elkövetésekor bűnügyi felügyelet alatt állt, amelyet 2023. március 9-én a Pesti Központi Kerületi Bíróság rendelt el.

A nyomozók a férfit május 6-án kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A férfi a cselekmény elkövetését elismerte. Azt is elmondta a rendőröknek, hogy korábban Újpalotán szintén kifosztott két embert.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.